ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ АРМИЯТА!

Pan.bg 25 сеп 2012 | 09:16 views (5304) commentaries(24)
img КРАСИМИР ГЕОРГИЕВ, български гражданин, бивш военен,
член на фейсбук групата "Да опазим спомена за българските полкове


Уважаеми дами и господа,
Относно армията, драги ми приятели трябва да знаете, че тя все пак е символ на ДЪРЖАВНОСТТА на уважението на народа към армията,
защото тук влизаха всички, а не по ходатайства, образование, ценз и връзки - АРМИЯТА Е НАРОДЪТ.
За разлика от полицията която сега е над 63 000 души, армията ще стане след поредния преглед и реформи около 20 000 души.
Вярвайте, че там са най- достойните мъже и жени на България!
Корупцията е много по-чужда дума и явление и ако я има тя е по висшите етажи и политическия кабинет на МО. Думите като чест, достойнство и дълг не са изпразнени от съдържание. Те имат своето покритие. Това го говоря като, човек бил в системата 25 г с военното училище. Като човек с 3 образования и бърза кариера и на 43г. , изхвърлен от системата и пратен в почивка - сега степендиант на НОЙ.
Защо е армията??? Тя има много функции, но тези който са останали някъде във времето на студената война си мислят че, това е старата армия. С времето в България се променяше и армията, променяха се и методите и принципите.
Задавате ли си въпроса кой отива при големи пожари, кой отива при наводнения големи, кой отива при /недай си боже/ природни бедствия, земетресения . Кой отива при по-сериозна акция ......полицията ли...., те се движат с телевизионните екипи и медийните проститутки. Там на полигона, на стрелбището, на плаца, на летището, на пристанището - няма да видите телевизионни екипи и кипри журналистки.
Защо не си задавате въпроса колко е армията на Турция, на Гърция, на Македония, на Сърбия, на Румъния? Може да ви дам справки ако искате. Нали сме в НАТО? Някой от балканските държави да е съкратил чак толкова армията си? Да е унищожил с лека ръка толкова много техника? Защо не си зададете този въпрос?
АРМИЯТА НЕ Е ПРОБЛЕМ НА ДЪРЖАВАТА НИ - ПРОБЛЕМЪТ НА ДЪРЖАВАТА НИ СА ПОЛИТИЦИТЕ, А ТЯХ ГИ ИЗБИРАМЕ НИЕ.....
ДА СТЕ ЧУЛИ ВОЕННОСЛУЖЕЩ ДА Е РЕКЕТИРАЛ, ДА Е ИЗНУДВАЛ, ДА Е ПРЕВИШАВАЛ ПРАВАТА СИ? ЗА РАЗЛИКА ОТ ПОЛИЦИЯТА - НА 240 ЧОВЕКА ИМА ПО 1 ПОЛИЦАЙ И
КЪДЕ СА ТЕ?
Спирам дотук защото ще вляза в друга тема.
Ще кажа само на тези, които мислят че армия не ни трябва и че не трябва да се увеличават заплатите на военните - ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ АРМИЯТА!
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 24

 1. #1
  Дългия репет 25 сеп 2012, 09:42
   
  0
   
  0

  Автора или някой, който желае,би ли поразсъждавал малко, защо след като напуснат МВР, някои стават премиери, а от БА няма такива изявени кадри.Да не би да са некадърни, ха, ха?!

 2. #2
  Preslav 25 сеп 2012, 09:59
   
  0
   
  0

  Има и такива от армията на хубави постове. Ген.Михов, който наиситна направи добри работи на поста си консул в Македония - отстояваше всичко българско.
  Ген.Никола Колев - съветник на президента, или по-скоро самия президент, защото той колеше и бесеше по много въпроси...Това обаче, за разлика от Михов е много лош пример...

 3. #3
  S 25 сеп 2012, 10:24
   
  0
   
  0

  До"Дългия репет":
  Според теб след като изявените кадри от МВР заемат ръководни постове(премиер) да не сме цъфнали и вързали случайно?Понеже лично на мен премиера ми прилича на хлебар и по-точно на фурнаджийска лопата.Сменя си мнението през час.Единственото процъфтяло нещо май е фирмичката/те, правещи лентичките които той реже така усърдно.

 4. #4
  rino 25 сеп 2012, 10:38
   
  0
   
  0

  Авторът е написал хубава статия, само че невярна. Военнослужещите не рекетират и не изнудват просто защото тях никой не ги бръсне за нищо. Може да рекетира човек от който нещо зависи... от военнослужещите какво зависи... нищо.
  Ако там са най-достойнире мъже и жени, жална ни майка на всички. По добре да се насочваме към терминалите. Какво достойнство бе хора. В момента там "служат" най, ама най-хората от които не може да излезе нищо друго. Из поделенията се шири простотия в най-чист вид заради това че всъщност там не се върши нищо. Авторя дали е стъпвал в поделение като карловското например. Пази боже, аз тези хора не знам как и средно са изкарали, като съм им гледал дипломата с голяма мъка.
  Армията беше армоя едно време, сега е начин да си намериш работа за известно време.
  Бим съм и обикновен войник и сега офицер, така че знам какво е. Обикновено като се каже кадрови войник трябва да е ясно че имаш работа с безкрайно некомпетентен и невъзпитан човек. А и малката част които стават за нещо скоро няма да са в армията.

  А за автора ще кажа че достойните мъже и жени на БГ отдавна са извън страната, а тези които сега се оформят като такива е въпрос на време да напуснат. Не защото не им харесва БГ, а защото при всичкото им учене да им дават по 800-900 лева е смешно.

 5. #5
  капитанче 25 сеп 2012, 11:27
   
  0
   
  0

  Рино е болезнено прав и точен. Няма какво да допълня. Амин

 6. #6
  Дългия репет 25 сеп 2012, 11:38
   
  0
   
  0

  Армия няма! От полицаите имат повече респект и наистина техния потенциал кадрови и информационен за въздействие върху деребеите е по голям... Но са разделени, политически манипулирани и тях ги въртят както си искат.Закона е във властта.За да направиш нещо трябва да го нарушиш, а времената на Хаджи Димитър и хора като него са отминали.Сега сме пухчовци.Казах, та се сетих.Преди години един НГЩ бе казал - ,,Министърът на отбраната трябва да е гинеколог, защото всички офицери се оказахме женски полови органи'.

 7. #7
  Без Бъдеще/Б.Борисов/ 25 сеп 2012, 11:57
   
  0
   
  0

  Нека това стане лозунГ на всички: "ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ АРМИЯТА" .Г-да политици:не ни обръщайте едни срещу други.Народе не се обръщайте едни срещу други.Време е да се обединим и да покажем,че тук в БЪЛГАРИЯ не е останал лош и некачествен материал,а истински българи,на които им е ПИСНАЛО.Време е! Стига сте ме сравнявали с тези ,които са избягали на лесното, защо това което го могат не го правят тук?Да не би специалиста Дянков "световно известният експерт" да направи нещо?Кое няма власт ли,подкрепата на цялото правителство ли та да изведе България от кризата??????????

 8. #8
  Владимир 25 сеп 2012, 12:38
   
  0
   
  0

  Изобилие от емоции и нула аргументи. Съжалявам, но емоцията не може да ме убеди, че за да гаси пожари и да спасява от природни бедствия, на армията са ? нужни фрегати и изтребители. Нито дума за цената на това удоволствие. Още по-впечатляващо е, че господин Георгиев не е посочил НИТО ЕДНА ВОЕННА ФУНКЦИЯ на армията, поради която той я счита за нужна. Показателно е, защото човек в емоционален изблик изрича наистина първо онези неща, които счита за най-важни. Излиза, че той изобщо не може да си представи армията във военна роля, а единствено в роля на "пожарникар" и "спасителна служба". С интерес ще следим дебатите по-нататък.

 9. #9
  Дългия репет 25 сеп 2012, 13:16
   
  0
   
  0

  Армията е протокол върху който се изписват безумни пари и усвояват от когото трябва.В този смисъл все по малка е нуждата от съществуването на многочислен кадрови състав.Спестените пари ще се лапнат пак от когото трябва.Аню има самочуствие не на пълководец на отлична армия, а на дрът бастун,реализирал се успешно в личен план.Накратко - съвипускниците му на една пенция, а той - ехе-ееййй! Няма да Ви песнионира, че току виж, някой от вас влезнал в политиката и го изпратил в затвора, където му е мястото.Аню е делегат на 13 конгрес на БКП - 1986 г. Славен пич.

 10. #10
  Preslav 25 сеп 2012, 13:30
   
  0
   
  0

  Владимирчо, ако поне малко четеш военна литература, списание КРИЛЕ, ОКЕАН или ПАН.БГ ще разбереш поне един военен фактор защо на България и трябва АРМИЯ.
  Но такива като теб са свикнали на приказката - мама носи, тате меси, аз гледам телевизия...

 11. #11
  някой си 25 сеп 2012, 14:25
   
  0
   
  0

  Че армия е необходима - необходима е но каква!?
  От времето на студената война или след нея когато по процентно съдържание имаше най много завършили политически профил офицери (деполитизирали се) и все още виреещи в армията?! Или армия....?!

 12. #12
  1234 25 сеп 2012, 14:53
   
  0
   
  0

  Доста неинформирано, или некоректно отношение на автора към МВР. Същият твърди,че Полицията в България "е над 63 000 души"; Това е абсолютна глупост; Има огромна разлика между щат на МВР и щат на Полицията; В щата на МВР освен Полицията влиза и цялата администрация /обща и специална/, Пожарната,Гражданска защита, тел. 112 и много други служби. Реално хората с полицейски правомощия в МВР /униформени и цивилни/ са не повече от 22 хил. души.
  Стига с това противопоставяне МВР - МО;

 13. #13
  капитанче 25 сеп 2012, 15:53
   
  0
   
  0

  Аз също съм против фасенето на пожари и спасяването на население шрез зимата - има си Пожарна, ГЗ и т.н. Не плювайте МВР, щото само там взимат все още бивши военни! Аз с радост чакам момента, когато циганите и т.н българомохамедани ще си скочат за истинската баница. Тогава ще се смея и ще вдигам рамене и ръце - нали не ви трябвахме, оправяйте се сами.

 14. #14
  i az shte citiram kolegat 25 сеп 2012, 17:53
   
  0
   
  0

  Погледнете по глобално на отбраната колеги, армията е на доизживяваме. Какво да се лъжем и бием в гърдите че сме градили боеспособна армия след като между 5-10% от кадровия състав е реално годен за служба. Останалите са там заради това че в момента работата им предлага известа сигурност в кризата - напомням ви че преди нея нямаше даже кой да дава караули. Но кризата минава и армията уредява. А и за какво ни е питам ви аз??? Последните доклади от стратегическия преглед доказаха че сега действащата армия не може да отблъсне каквато и да е заплаха. Погледнете хората служещи в поделенията - клошари с униформи с много малки изключения. Какъв кадрови подбор да има след като на конкурси се явяват хора които с години са търсели работа, но са били неспособни на реализация и кой ги взема на работа.... армията.
  Секирата както казва колегата авиатор тепърва предстои и за разлика от преди 15 години когато си отиваха много подготвени и качествени бойци, сега ще си замината поредната порция банкоматчици. Армията ни се самопрочиства и ако искаме да я градим наистина боеспособна да наблягаме на качеството, не на количество. Давам пример - в моето поделение има редник от женски пол освободен от въоръжен наряд заради страх от оръжие. Представяте ли си??? Абсурдно е нали, но е факт.
  И накрая ще кажа че не може да искате повече пари, защото нямате ефективност и елементарни познания, а сте в армията просто временно докато намерите нещо друго. Как тогава да се модернизира? Не гледайте само от собствената си гледна точка. А и който желае е свободен да напусне, никой не задържаме на сила.

 15. #15
  офицер 25 сеп 2012, 18:06
   
  0
   
  0

  Четейки по горе се убеждавам, че сме глупав народ!Хората от властта чисто и просто следват римския закон:"Разделяй и владей!", а ние в същото време се гневим по форуми скрили се зад измислени имена! Всичко, което става е насаждане на обществено мнение-много успешно при това.Аз съм офицер от ВВС-учил съм 5 г. за такъв и чесно казано ме боли като се каже, че от мен и колегите ми "не става нищо друго" :Х .Няма да тръгна да убеждавам аудиторията в нищо, просто ще цитирам един изтъркан вече постолат:"КОЙТО НЕ ХРАНИ СВОЯ АРМИЯ-ХРАНИ ЧУЖДА"!!!

 16. #16
  аноним 25 сеп 2012, 18:20
   
  0
   
  0

  Уважаеми,
  аз не съм на същото мнение за армията. Когато бях там ценях и уважавах всички, борейки се за оцеляването на авиацията. След това продължих, продавайки живота си за нея и съсипвайки здравето си, макар и извън армията. Но скоро разбрах що за началници са сложили във факултета в Долна Митрополия. Никой според мен, най-вече военнослужещ, не би трябвало при сегашното състояние на армията - особено началник - да мисли за личния си бюджет с проекти на други хора, спасяващи авиацията, като задава въпроси от рода: "Какво получавам аз от цялата работа след като това щяло да се продаде след 20 години?"- без да си мръдне пръста за всичко, без да го е грижа за авиацията, за страната, която го е изучила, дала му е хляба в ръцете и го е рантутила, и за живота на хората, освен за джоба си. Срамота!

 17. #17
  ndn 25 сеп 2012, 18:38
   
  0
   
  0

  Ще обясня по най прост начин моето виждане какво е армията за една държава. Ако си представим държавите като отделни хора които живеят в един град и за самозащита всеки може да има оръжие или да няма оръжие. Може съседите ти днес да са в много добри отношения с теб а утре да се изпокарате, може утре да се появи някой от някъде си и да те нападне а може и да не се появи.За тази цел някои ще си закупят оръжие ще се грижат за него ще го пазят кътат и ако недай си боже му затрябва, ще го използва. Може да имаш оръжие и да не го използваш никога през живота си, но това не означава че не си имал нужда от него. Купил си го, съхранявал си го, плащал си му всички такси и т.н. Но не си го взел за да си играеш с него и да среляш по кутийки. Та армията е оръжието на една държава за самозащита и то единствено за това, ако искаш когато ти потрябва да не засече ще трябва да го потдържаш иначе всичко друго е ала бала. Ако искаме да я има държавата България то армия трябва да има,това е скъпо удоволствие и всички приказки за това какви хора имало там са празни приказки, защото мърша има навсякъде в нашата мила родина и тази в армията е най малкият ни проблем.

 18. #18
  Realno 25 сеп 2012, 18:40
   
  0
   
  0

  Реално аз ще ви кажа как стоят нещата. Армията умира за сметка на полицията. Ето и простичкия аргумент. Полицията е ежедневно ангажирана с инциденти, райони и какво ли не. Армията - с нея, без нея е все тая. Тя и без това е неспособна на каквато и да е съпротива (факт от последния стратегически преглед). Просто охраната на определени обекти може да се от МВР. А за колегата дето казва клиширания израз че "КОЙТО НЕ ХРАНИ СВОЯ АРМИЯ-ХРАНИ ЧУЖДА" ще кажа че ние и без това сега храним нещо чуждо, поради простичката причина че даваме престъпно много пари за мисии и то за охрана представете си. И за какво, за да се харесваме на Америка и НАТО заради които армията изпадна в това полужение. Тази армия отдавна не е част от Българския народ, а е просто една охранителна дружинка набираща охранители срещу заплата. А и с края на кризата така наречените рейнджъри ще напуснат и ще станат таксиджии или нещо друго където се изкарват по добри пари.

 19. #19
  Дългия репет 25 сеп 2012, 20:07
   
  0
   
  0

  Вземам повод от постнатото по горе от Реално.Бях на един курс преди време, където лектор от Западна Европа авторитетно ни обяси, че на държави подобна на нашата не е нужна армия, а само полиция за поддържане на реда.Толкоз!Ако не печелят от разни доставки, ще затрият и това, което има.Аню затова ни плаши от раз и хич не му дреме.Даже ще го наградят, че е смачкал личния състав.А така се вдига и политически рейтинг.Цивилните са готови да въртят всякакви работи без ръце на всеки, който унизи полицаи и военни.Когато Миков стана вътрешен министър, в едно предаване директно зрителите поставяха въпроси по телефона.От 7-8 въпроса само един бе за справяне с престъпността.Останалите бяха как ще смачка л.с.Та и тук е така.

 20. #20
  Няма лидери 25 сеп 2012, 20:54
   
  0
   
  0

  В армията НЯМА ЛИДЕРИ. Подчинени след 1944 на политическата власт, малко от изкласяващите генерали явно са имали някакво независимо мислене и чест. Михов е болезнен приемр за това - палачът на ВВС. Генералите си пазят широките линии по панталоните, кой от тях го е еня за войската? Ако имаше хора с чувство за дълг и държавна принадлежност отдавна въоръжените сили (ВС) щяха да определят кой командва и тези 23 години никога не биха се случили. Уви ВС са пълни със службаши, които гледат да им е топло в долната част на гърба, независимо за чия сметка. Михов, Радев - медийни звезди = топли постове. Летци на по 40 години с по 700 часа напускат с-мата, капитан на 30 години с първи самост. полет... Сух. войски - цигани се снимат с телефон как танцуват кючек в униформа. фЛОТ БЕЗ ПОДВОДНИЦИ и с кораби n-та употреба с 3 (три) ПКР!!! Кои въоръжени сили биха го търпели това, ако имаха ЛИДЕРИ???

  Аман от лицемерие и местен патриотизъм.

 21. #21
  Няма лидери 25 сеп 2012, 21:04
   
  0
   
  0

  Дракате се кой бил по-полезен - ми нали едните като седите тихо докато ви изпоуволнят и подскачате за командировчъни, а другите вземате по 20 лева да пускате пийнали шофьори, които след това убиват - сте ми все черни!

  Сами се предавате едни други, и нас предавате, дето уж ви вярваме и гледаме към вас с надеждата да ни пазите. Майната и на униформата, на държавата, а клетвата, а честта, мамка и???

  Намирате кусури на всичко и всички - КЪДЕ СА ВИ РЕШЕНИЯТА? КЪДЕ СА ВИ ЛИДЕРИТЕ? КЪДЕ ВИ Е РОДОЛЮБИЕТО и не ви ли писна да си пазите топло на фона на всичкото това безобразие? Да се дракате като на всички еднакво ви е опрял ножа до кокала?

  Не живеете ли вие и близките ви в в тази държава? Не ви ли тежи като ви помпат сметките, и трябва да плащате чужди масрафи, за които все няма виновни? Трябва ли пак всичко да се осере като в Бургас, или да има ново Буново, или Катуница, по улиците наред ли да ви колят, или Бог знае какво още, за да се събуди мъжкото, родолюбивото, чувството за дълг у вас?

 22. #22
  Поредния данъкоплатец 25 сеп 2012, 21:14
   
  0
   
  0

  Realno,прав си друже само дето аз не мога да схвана с какво ти, аз и другите дето съвестно и честно служим, клели сме се на тази държавица и отстояваме все още тази си клетва - сме виновни. Ние ли гласувахме бойците ни да странстват, ние ли наложихме това да става за сметка бюджета на МО, ние ли сключваме неизгодни сделки водени единствено от комисионната която ще получим, ние ли сътворихме куп закони един от друг по несъстоятелни и безсмислени.Не мисля и не съм съгласен да плащам за глупостта на народните ни избраници или министри.Армията :)- смях шепа хора командвани от десетки генерали или и това е наша вина? Майната им.Те са пълководци без войска, управници без поданици ,но са толкова тъпи че не са го разбрали все оше

 23. #23
  от бивш полицай,спасител 25 сеп 2012, 23:41
   
  0
   
  0

  пичка ви лелина на всички драскачи из форумите,кой разбрал и неразбрал,всеки изказва компетентно мнение.отдавна спрях да ви обръщам внимание ама вие не се спряхте да си изливате злобата спрямо МО и МВР.и като се наложи пак опирате до нас.
  и за след моето мнение всеки който си измива комплексираното и платено мнение във форума да не очаква недай си боже да го спасявам някой ден,а това неминуемо ще се случи в близките 20 години,...толкова ми остават до пенсия.чао и лек ден

 24. #24
  мам 28 сеп 2012, 10:13
   
  0
   
  0

  Армията е за отбрана на България и българите. Полицията е за отбрана на управляващите от гражданите. Политиката на държавата в момента е антибългарска и в угода на чужди интереси. Това, според мен, обяснява унищожението на армията и разрастването на полицията. В кризисни моменти, армията винаги е заставала на страната на народа, което, явно, е нежелателно. Мъже с оръжие и знания, колко по добре звучи от гей парад.
  Пък, относно полицая, който заявява, как няма никой да спасява, те и профсъюзите им с това се пазарят с Бойко - дайте ни пари и ще ви пазим, иначе минаваме към протестиращите. Много патриотично и благородно, няма що.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка