ТРЕВОГА!!! ЕВРОСЪЮЗА - ЧАСТ ОТ ХИБРИДНАТА РУСКА ВОЙНА Е ПРАВОСЛАВИЕТО! ДА ГО ЗАБРАНИМ!!!

Pan.bg 21 ное 2016 | 12:17 views (42423) commentaries(20)
img Европейският парламент се готви да приеме резолюция за "борба с идеологическата диверсия". Нейната цел е да се забрани „пропагандата” на православието.


Тези действия са насочени към много страни от ЕС - половината от всички. България, Румъния, Гърция и Кипър са православни, а в Хърватия, Словения, Литва, Латвия, Естония, Чехия и Словакия има големи православни малцинства. Дори и в Германия има над 3 милиона православни.


Днес в Европейския парламент в Страсбург ще има заседание на комисията, на което ще бъде обсъден общоевропейската резолюция за борба с пропагандата. Според достоверен източник на RT, в последния момент в проекта е внесена поправка, в която е написано, че православието става опасно, защото пропагандира своите християнски ценности и разширява влиянието си в целия свят. Текстът на резолюцията има за цел да призове ЕС да започне борба с „православната пропаганда” в Европа и по света.


Проектът на резолюцията за борба с пропагандата е одобрен от комитета по международни дела в ЕП през октомври тази година. Автор на документа е евродепутатът от Полша – Анна Фотига. Сега съдбата на проекта зависи парламента на ЕС. С гласуване те ще решат дали да го приемат или да го отхвърлят.


В случай, че резолюцията бъде приета, ще бъде пратена за одобрение в Европейския съвет, Европейската комисия и на Върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност – Федерика Могерини.


Ако поправката в резолюцията бъде приета ще бъдат нарушени демократическите ценности на съюза, в това число и на свободата на словото.
Интересен факт е, че една от първите книги, издадени на български език е Защита на православието, нападнато от протестантски мисионери с разни брошури от Отец Матей Преображенски. Изданието е отпечатано в Османската държавна печатница в Русчук, днес – Русе, през 1870 г.
Дори по времето Османското робство е имало защита на православие и то е било съхранено, а сега ЕС иска да ни го забрани.

19min.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 20

 1. #1
  Teraflop 21 ное 2016, 13:03
   
  75
   
  3

  "Проектът на резолюцията за борба с пропагандата е одобрен от комитета по международни дела в ЕП през октомври тази година. Автор на документа е евродепутатът от Полша – Анна Фотига." Крайно време е да последваме примера на Британия за излизане от Брюкселското село. Турция няма да ни трябва,разни безверни Фотиги ни стигат.

 2. #2
  християнин 21 ное 2016, 13:25
   
  98
   
  3

  "Бесовете адови няма да съборят църквата Христова"

 3. #3
  Габи 21 ное 2016, 13:38
   
  112
   
  2

  Веднага референдум за излизане от този престъпен евроГейски съюз. Тези които ни натикаха там без допитване до народа да бъдат съдени за държавна измяна.

 4. #4
  От доста време 21 ное 2016, 14:02
   
  60
   
  3

  От доста време считам,че еврогейските либерасти всъщност са болшевики в овчи кожи.В еврогейската администрация е пълно с ултралевичари,троцкисти и анархисти,плюс хора с обратна резба и без резба.Следващата им им стъпка ще е разрушаването на православни храмове или превръщането им в гей сборища.

 5. #5
  Borei 21 ное 2016, 14:14
   
  77
   
  4

  На това грубо предизвикателство мога само грубо да им отговоря:

  ДА ГО ДУХАТ, всичките тези безмозъчни съюзи!!!!

  Православието е един от колосите в нашата култура, който ни е спасил от потурчването!!!
  Остава да се обяви и за "незаконно", когато разните чалми даже с оръжие и то тука при нас, в Европа, прокарват техният ислям???? И разните милиони и милиарди евра с които настроиха вече стотици джамии в Европа? И за тях няма "пропаганда"? Тези май наистина искат насила да ни ислямизират?????

  Да напуснем този идиотски съюз! Не сме избирали никаква си Могерини, та тя и подобните тикви там, ще определят, каква религия да имаме? Ние сме много по-стара държава от всичките в този ЕС! Какво ще ни учат и управляват още?

  Вън от ЕС!!!

 6. #6
  S.KOSTOV 21 ное 2016, 16:04
   
  13
   
  93

  Няма такова нещо. Заглавието е подвеждащо и ретранслиращо руска пропаганда. Пък и комунистите-социалисти кога станахте защитници на православието? Превръщахте църквите в свинарници, а пък сега много набожни станахте? В Русия има много малко вярващи. А пък Тъпутинчо и обкръжението му са направо сатанисти.

 7. #7
  SUH 21 ное 2016, 16:09
   
  63
   
  6

  Отговор на коментар: #6
  Абе на тебе да не са ти правили трапанация на черепа и да са извадили въздуха от там, щото явно мозък никога не е имало.

 8. #8
  John Snith 21 ное 2016, 17:49
   
  47
   
  3

  Отговор на коментар: #6

  Костов , ти да не си бавноразвиващ се, почти във всеки руски дом има олтар и книги , които се изчитат и препрочитат. По мое наблюдение поне 80 % от руснаците са набожни. Нещо си се объркал серизоно хахахахахаха.

 9. #9
  John Snith 21 ное 2016, 17:52
   
  26
   
  2

  Отговор на коментар: #6

  Костов , ти да не си бавноразвиващ се, почти във всеки руски дом има олтар и книги , които се изчитат и препрочитат. По мое наблюдение поне 80 % от руснаците са набожни. Нещо си се объркал серизоно хахахахахаха.

 10. #10
  Роза 21 ное 2016, 20:44
   
  3
   
  1

  Бъзик! Копирано е от Гъделнюз!?!

 11. #11
  Дяволските знаци 21 ное 2016, 21:14
   
  8
   
  9

  Отговор на коментар: #6

  Марксистите и наследниците им болшевиките никога не са защитавали православието,не го защитават и сега,и не са са си сменяли отношението.Комунизмът е създаден и роден в Англия,Германия и Франция.Създателят му Маркс има стотици заклинания и филипики срещу православието и славянството.Болшевишката революция в Русия не беше дело на етническите руснаци,а на хазарското еврейство и евреите от САЩ и Европа при участието ва болшевишки джихадисти от всички етноси в Европа,САЩ и света.Руснаците са си толкова религиозни колкото и при последния император,а сега даже и повече.Призракът на комунизма се изхлузи като пръдня из гащи и се завърна в рождените му държави,ъпгрейтван като либерализъм,либертарианство....или просто либерастия и педерастия.Първите абсолютно голи гей паради са измислени и направени не къде да е,а в Съветска Русия през 1918 и 1919г. в Москва и Петербург.Шведската тройка въобще не е измислена в Швеция,а е само бледо копие на комсомолскато комуна в Съветска Русия,където всеки се пръца с всяка комсомолка и тя няма право да откаже,защото я изгонват от комуната.Разбира се либерастите и са криптоболшевики, и сатанисти - достатъчно и да видите по снимките дяволскоти знаци с ръци нна нашите протестърчета.

 12. #12
  румен стоянов 22 ное 2016, 00:53
   
  11
   
  2

  ХА-ХА-ХА...

  Приятели,

  Поляците искали ЕС да забрани Източното православие… (Вероятно в изпълнение заповедта на Клинтън – “Майната му на Православието…!”). Доколкото си спомням "Европейска" ценност №1 и Ценност №1 на Демокрацията беше...:
  - СВОБОДАТА НА СЛОВОТО...!

  Пак, доколкото си спомням, Присъди за другомислие..., Гоненията на Християнството и Горенето на книги, беше Ценност №1 на...:
  - ФАШИЗМА...!!!

  Пропуснал (ли) съм нещо много важно...:
  - ФАШИЗМА Е ВЕЧЕ… ЛИБЕРАЛНА ЕВРОПЕЙСКА ЦЕННОСТ...?!?!

  Накрая… ние Българите приехме “европейските” ценности, но… от 866-та година или вече от 1250 години…, сме и Източно-православни християни… Сега какво…?
  - Ще ни задължат от ЕС, да си запалим Библийте и взривим Църквите, та да станем ПРАВЕДНИ ЕВРОПЕЙЦИ, ЛИ…???
  - Но пък може и да го направим – ДА ОСКВЕРНИМ ПАМЕТТА НА ДЕДИТЕ СИ…, но… след като поляците предлагат тази идея, ще го направим веднага след като първо поляците, а после и цяла Европа си взривят католическите катедрали…, синагоги и джамии… и атеистичните си Централи на Корпорации и Парламенти…

  Веднага след това и нито ден по-рано…!!!
  .

 13. #13
  Неслучайно 22 ное 2016, 01:58
   
  7
   
  1

  Създателят на комунизма Маркс винаги е бил върл враг на Русия и славянството.Маркс дели народите на революционни и контрареволюционни.Контрареволюционните народи по силата на своята нефелност са обречени на изчезване и претопяване при бъдещата световна война и пролетарска революция.Не случайно нацистите са се подигравали на немските комунисти,че имат един и същ идеен източник - Маркс.

 14. #14
  Деспот Слав 22 ное 2016, 13:55
   
  3
   
  1

  Най-после се разбра истината - Първото оръжие в Крим, пристигна чрез Руската Православна църква!

 15. #15
  Майор Пейн 22 ное 2016, 23:21
   
  4
   
  1

  ЕС да го духа! Да се забрани Исляма и Католицицма в Европа. Ще усетите православната мощ: Русия, България, Гърция, Сърбия, части от: Румъния, Украйна, Словения, Хърватска...Всяко чуждо нашествие се спира на Балканите?

 16. #16
  borislav_dzh 23 ное 2016, 00:21
   
  0
   
  0

 17. #17
  До № 11 23 ное 2016, 16:29
   
  0
   
  0

  Прав си, че комунизмът е роден на запад. Но(!) ЮДЕО-КОМУНИЗМЪТ НА МАРКС И ЕНГЕЛС.

  Бог е Първият комунист. Бог създаде човека не за пари и лихварство. А Бог Отец, Исус Христос и Свети Дух са един и същи Бог- нашият православен Бог. Бог, който е Бог на всички и всичко. Какво проповядваше Бог като Исус Христос и как живееше Бог като Исус Христос?:
  "Ако имаш две ризи, дай една на ближния си."; "По-скоро камила ще мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в рая."

  Не живееше ли Бог в комуна? И не заповяда ли Бог на хората "Множете се." Естествено, Православната църква, която е основана от самия Бог, от Исус Христос, се отвращава от всеки разврат и най-вече от хомосексуалния.

  Днес Маркс служи повече на капитала и юдео-задкулисието, на масонството, на либерастите, на глобалистите, а не на идеята за свобода, братство и равенство на Парижката комуна, не на идеята за световна пролетарска революция, издигната с Комунистическия манифест и станала знаме на Великата октомврийска революция. Революция, която се провали именно заради своя юдео-комунистически характер, насочен към подмяна на свещения Божествен комунизъм с юдео-комунизъм за установяване на власт на фарисеите и "избрания народ", осъдили на позорна смърт своя Бог. "Прости им Боже, те не знаят какво правят!"

  Но юдео-нацистите знаят какво правят - поробват народите в своята маниакалност за "избран от Бог народ."

  Но Бог се отврати от тях и се пожертва като Исус Христос, за да спаси за последно и юдеите и всички народи, и изравни народите с Новия си завет:

  "Аз съм пътят, истината и животът, и който повярва в мен, и да умре - ще оживее."

 18. #18
  Vania Todorova 23 ное 2016, 21:55
   
  1
   
  0

  ПОРЕДНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ НИ УПРАВЛЯВАТ ХОРА, НА КОИТО МОЗЪКЪТ ИМ ТЪНЕ В МЪГЛА, ПОРАДИ КОЕТО
  ВЪЗНИКВА СЕРИОЗНА ПРИЧИНА СПЕШНО ДА ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ТАЗИ И БЕЗ ТОВА ПРОВАЛИЛА СЕ СТРУКТУРА - ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ, КОЙТО ОЩЕ В ЗАРОДИШ ПРЕДСКАЗВАШЕ, ЧЕ Е ФАЛШИВ, ИМАЙКИ ПРЕДВИД ВСЕ ОЩЕ ДЕЙСТВАЩИЯ "КАНЦЛЕР-АКТ" МЕЖДУ ГЕРМАНИЯ И САЩ ! ПРИ ТОЗИ АНГАЖИМЕНТ НА ГЕРМАНИЯ, ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА И ДА СЛЕДВА ПОЛИТИКАТА НА АМЕРИКА, ЗА КАКВИ ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ ГОВОРИМ ?

 19. #19
  Сашка Йорданова 23 ное 2016, 23:26
   
  1
   
  1

  Да пратят Миглена Кунева в Евро-парламента и няма проблем, тя ще е първата която ще гласува за забраната на православието в световен мащаб!!!

 20. #20
  Татьяна 24 ное 2016, 12:35
   
  0
   
  0

  Отговор на коментар: #6 В Русия има много вярващи, там почти не останаха атеисти. Така че, по-внимателно с такива изказвания, господине. Защо знам така категорично? Аз съм рускиня!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка