Стабилно остава състоянието на прострелялата се курсантка от Велико Търново

Pan.bg 11 апр 2019 | 20:17 views (1184) commentaries(5)
img
24 часа ЗДРАВЕСтабилно остава състоянието на 20-годишната курсантка от великотърновския военен университет, като към момента няма непосредствена опасност за живота ѝ.

Миналата седмица момичето се простреля в гърдите от упор със зачисления ѝ автомат "Калашников". Инцидентът стана, докато студентката чистела оръжието. Във ВМА тя бе докарана със "Спартана".

Най-големи поражения куршумът е нанесъл на горната част на левия бял дроб на момичето, която на по-късен етап ще бъде отстранена. Това е предизвикало и загуба на близо 3 л кръв в момента на инцидента, обясни началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски.

Момичето бе докарано със самолета “Спартан” и прието там в петък сутринта, след като цяла вечер лекарите от великотърновската болница МОБАЛ “Стефан Черкезов” се бориха за живота му. Успяха да я стабилизират. “В такива случаи се отстраняват най-видимите засегнати тъкани, за да се стопира кръвозагубата. Благодарение на действията им пациентката е жива”, каза проф. Мутафчийски.

Той обясни, че нараняването е тежко, защото изстрелът е бил от упор - така е влязъл не само самият куршум, но и взривните газове, които допълнително увреждат тъканите. Горната част на левия бял дроб на момичето е почти напълно унищожена и в близките дни ще се наложи повторна операция за отстраняването му. “Това няма да повлияе съществено на живота ѝ, защото е млада и има достатъчна останала белодробна тъкан, за да поеме функцията, но в момента все още има реална опасност за живота”, допълни началникът на ВМА. Момичето е на апаратно дишане.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  ЗРВ 12 апр 2019, 01:23
   
  3
   
  0

  Ако си мислите че повярвах на тази история лъжлива сама се простреляла.

 2. #2
  социопат 12 апр 2019, 08:24
   
  0
   
  0

  "Инцидентът Е станаЛ, докато курсантка-студентката чистела оръжието. Във ВМА тя бе докарана със "Спартана". " ПАН-овейска му работа! Включваш "Спартан"-а на четвърта скорост и ГАААЗЗЗЗЗ! Докарваш к вото има.

 3. #3
  Ум Белия Делфин 13 апр 2019, 07:34
   
  0
   
  0

  Ако момичето от снимката не е прострелялата се- само да реши и може да ви побърка.

 4. #4
  ВВСар 13 апр 2019, 08:28
   
  0
   
  0

  Може,ако се поразсъблече. Не отричам. Не може да се е простреляла сама,нещо друго е станало. Около момичето е нямало други хора. Това излиза на прима виста. Ние взаимно си помагаме,когато чистим оръжието. На колежките също помагаме. Но такова нещо-да намерим патрон в оръжието не е ставало.

 5. #5
  дървен прът 13 апр 2019, 09:23
   
  0
   
  0

  Жалко е,че момичето ще е с травма за в бъдеще. Такива трагедии не трябва да се случват. Защо във военното училище контролът е издухал на някъде по поляните на Стара планина,на почивка? Разбирам изстрелът да се е случил в някоя охранителна фирма,но това е военна институция! Отпред,срещу плаца има танк. Това подсказва,че дисциплината трябва да е желязна. Редът също.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker