ГОРЕЩО: ВИЖТЕ НОВИТЕ БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛИ!!!

Pan.bg 27 апр 2019 | 08:25 views (5166) commentaries(1)
img
Кадрови промени във висшия команден състав

Командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев отива на международна длъжност със звание „вицеадмирал“. На негово място идва контраадмирал Кирил Михайлов. Началникът на ВМА бригаден генерал Вeнцислав Мутафчийскив слага още една звезда на пагона си. Бригаден генерал Пламен Йорданов заема длъжност в многонационалната дивизия „Югоизток” в Букурещ, Румъния. На негово място със звание „бригаден генерал“ назначават полковник Деян Дешков. Поради навършване на пределна възраст за военна служба вицеадмирал Георги Фиданов минава в запаса. Честито на всички и успeх!

Otbrana.com

Министерският съвет прие Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на указ, с който считано от 06.05.2019 година да удостои началника на Военномедицинска академия и главен лекар на въоръжените сили на Република България бригаден генерал Венцислав Мутафчийски с висше офицерско звание „генерал-майор“.

Съгласно друго Решение, Правителството предлага на Президента на Република България да издаде указ, с който да освободи вицеадмирал Георги Фиданов от длъжността „Военен представител на началника на отбраната във Военния комитет на НАТО и във Военния комитет на Европейския съюз“ и от военна служба, считано oт 23.06.2019 г., поради навършване на пределната възраст за притежаваното военно звание.

Министерският съвет предлага контраадмирал Митко Петев да бъде назначен на длъжността „Военен представител на началника на отбраната във Военния комитет на НАТО и във Военния комитет на Европейския съюз” и да бъде удостоен с висше офицерско звание „вицеадмирал”, считано от 23.06.2019 година.

Друго предложение на Министерския съвет е контраадмирал Кирил Михайлов да бъде освободен от длъжността „Национален военен представител в Националното военно представителство в Съюзното командване по операциите в Монс, Белгия“ и назначен на длъжността „Командир на Военноморските сили”, считано от 23.06.2019 година.

На Президента на Република България се предлага също да издаде указ, с който да освободи бригаден генерал Пламен Йорданов от длъжността „Командир на 61-ва механизирана бригада”, считано от 01.06.2019 година, във връзка с назначаването му на длъжност в многонационалната дивизия „Югоизток” в Букурещ, Румъния.

Правителството предлага също полковник Деян Дешков да бъде назначен на длъжността "Командир на 61-ва механизирана бригада" и да бъде удостоен с висше офицерско звание "бригаден генерал", считано от 01.06.2019 г.

***

Правителството одобри „Доклад за състоянието на отбраната и въоръжените сили на Република България през 2018 г.“, който представя обективна картина за развитието на
отбраната и въоръжените сили през 2018 г. и е израз на осъществяваната политика на прозрачност и отчетност, провеждана от Министерството на отбраната.

Докладът акцентира върху факта, че през отчетния период усилията на ръководството на Министерството на отбраната продължиха да бъдат фокусирани върху изпълнение на конституционно възложените мисии и задачи на въоръжените сили, както и на ангажиментите на страната по линия на колективната отбрана в рамките на НАТО и Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС.

С Доклада правителството на Република България представя и обосновани изводи и насоки за съсредоточаване на усилията през следващия отчетен период, които са в съответствие с приоритетите в сектор „Отбрана“ на Програмата за управление на Правителството на Република България за периода 2017-2021 г.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  za nato 12 май 2019, 03:24
   
  1
   
  0

  Ministuro, Nema li da ima promeni. Nekoi sa na edna poziciq 6-7 godini. Ili nemat podhodqsto obrazovanie

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker