Гръцката армия е в бойна готовност заради провокациите на Турция в Средиземно море

Pan.bg 24 юни 2019 | 10:40 views (972) commentaries(0)
img Гръцките въоръжени сили са в състояние на бойна готовност поради продължаване на евентуално "провокативно" настъпление в източната част на Средиземно море, съобщи гръцкият ежедневник „Катимерини“, цитиран от БГНЕС. Според него, въпреки призивите на ЕС да спре сондажите на нефт и газ в изключителната икономическа зона около Кипър, Гърция остава в режим на готовност, за да предотврати ескалация в Източното Средиземноморие.


Вестникът добавя, че ключовият въпрос за Атина е как да реагира, ако Турция проведе проучване, според гръцките власти, в гръцкия континентален пояс. "Плановете се основават главно на маневри от гръцката флота, тъй като Турция използва изследователски кораби, за да утвърди присъствието си в региона, но гръцката авиация ще играе роля при какъвто и да било отговор", заяви гръцкият вестник.


Редактор: Милена Славкова

Прочети още : https://www.actualno.com/balkani/gryckata-armija-e-v-bojna-gotovnost-zaradi-provokaciite-na-turcija-v-sredizemno-more-news_761774.html?utm_source=direct&utm_medium=footer_box&utm_campaign=webground
© Actualno.com
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*