ГАЛЕРИЯ: МЛАДИТЕ ЛЕТЦИ ПОЛОЖИХА СЕМЕСТРИАЛЕН ИЗПИТ НА САМОЛЕТИ PC-9M

Pan.bg 23 авг 2019 | 08:42 views (2610) commentaries(0)
img
Bulgarian Air Force

Във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” се проведе семестриален изпит по летателна подготовка с курсантите – летци 1-ви курс от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски”.

Първият летателен стаж на курсантите приключи успешно. В рамките на три месеца те усвоиха първоначална летателна подготовка на самолет “Pilatus” РС-9М. По време на обучението всички първокурсници показаха много високо ниво на успеваемост и безрезервна мотивация за летателна работа. През месец юли те достигнаха необходимото ниво на подготовка и изпълниха първи самостоятелни полети.

Летателният стаж завърши със семестриален изпит, който включваше техника на пилотиране в зона, пилотаж на средна височина, също така отработване на действия при аварийни ситуации във въздуха.

На този етап от летателното обучение курсантите демонстрираха степента на владеене на самолета при изпълнение на фигурите от основополагащия прост пилотаж като завои и виражи в хоризонтална равнина, както и пространствените елементи пикиране, горка и боен завой. Също така бяха отработени необходимите действия при аварийни ситуации във въздуха като непреднамерено влизане в свредел след евентуална груба грешка в техниката на пилотиране. Усвоена бе техниката за правилните действия при извеждане от установен свредел. Първокурсниците усвоиха заход за кацане с имитиране на отказ на двигателя в зоната.

Изпълнението на тези задачи показаха базовото ниво на владеене на самолета както в нормални ситуации, така и в аварийни.

Мнението на изпитната комисия е, че са положени основите на бъдещото поколение млади пилоти, които демонстрираха необходимото ниво на владеене на самолета, както и необходимото за всеки един полет оценка на обстановката, умения за своевременно взимане на решения в полет, взаимодействие с пунктовете за управление с използване на авиационна фразеология на английски език. Обнадеждаващ е факта, че всички първокурсници без изключение показаха много висока успеваемост и безрезервна мотивация за летателна работа, а отличните оценки, които получиха потвърдиха този факт.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГАЛЕРИЯ: МЛАДИТЕ ЛЕТЦИ ПОЛОЖИХА СЕМЕСТРИАЛЕН ИЗПИТ НА САМОЛЕТИ PC-9M

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/6 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка