ГОРЕЩО: КАКВО СТАВА СЪС ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ В АРМИЯТА?

Pan.bg 13 сеп 2019 | 23:21 views (29798) commentaries(3)
img
През 2015 г. беше приета „придобивка” за придобилите право на пенсия военнослужещи да се възползват от това си право и да я получават в „условията” на продължаващата им служба. С какъв мотив и от кого беше предложено това „социално достойнство” на неравенството и нарушена принципност на заплащането не помня и не желая да се информирам.
От това решение се натрупаха сериозни проблеми сред колегите, като най-сериозният е „тихото" негодувание, което се отразява на цялостния живот и подготовка на армейските редици.

Оформиха се ТРИ групи на „тихо" негодувание.

ПЪРВАТА: Възползвалите се от правото си и получаващи пенсия редом със заплата и „доволно богатеещи” от една длъжност , задържащи се на едно място, милеещи за себе си и за всеки ден спечелен за собствената "кауза" и негодуващи от коментарите на другите две групи.

ВТОРАТА: Имащите право на пенсия, но по различни субективни и обективни причини не са се възползвали от правото си и са останали на заплатата си (нормалното състояние за армия и съвременно общество), които не са очаквали, че тази „агония” за тях ще продължи толкова дълго, днес изчисляват загубите си до лев.

ТРЕТАТА: Бъдещето на армията. Групата на младите капитани и майори, които са в средата на кариерата си, имат потенциала, надграждат и усъвършенстват, дават и отдават, милеят за професия и армия, раздават се в студ и пек по полигони и на мисии, лишават семействата от себе си, искат да имат ясния път на своето развитие и...ЧАКАТ.

Чакат експертите в МО - военни (по-скоро генерали) и цивилни (по-скоро политици) да им отговорят продължително на краткия им въпрос: АРМИЯТА ЛИ Е ЗА ОФИЦЕРА или ОФИЦЕРЪТ Е ЗА АРМИЯТА?

Полковник от запаса Владко Владов
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  САМО НАПРЕД 14 сеп 2019, 13:52
   
  182
   
  29

  КАК КАКВО СТАВА-БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ ..!!!

  АПЗетата СА СИ ДОБРЕ И ЗАДРЪСТВАТ СИСТЕМАТА И ЖЕНИЧКИТЕ СА СИ УРЕДИЛИ....,
  АМА НЕ Е ВИНОВЕН ТОЗИ ДЕТО ЯДЕ БАНИЦАТА,
  А ТЕЗИ КОИТО МУ Я ДАДОХА (АБВ, Г€РБ и др.)!!!

  ОСТАНАЛИТЕ ВОЕННИ ДУХАМЕ СУПАТА,ТАРАТОРА И Т.Н.
  А НАЙ-ПРЕЦАКАНИ(ОЩЕТЕНИ) СМЕ ВЕЧЕ
  4(ЧЕТИРИ) ВИПУСКА,КОИТО ИМАМЕ ОСИГУРИТЕЛНИЯ СТАЖ,НО ГОНИМ ВЪЗРАСТ 55г. , ТОВА СМЕ МАЙОРИТЕ И КАПИТАНИТЕ,КОИТО
  НОСЯТ НА ГЪРБА СИ БАЙ пАлковник И ГЕЙрал, ЕЖЕДНЕВНО СЕ ЯДОСВАМЕ С ВОЙНИЦИ,СЕРЖАНТИ,С НЕДОИМЪКА НА ХОРА,СРЕДСТВА,СПРАВЕДЛИВОСТ ,РЕД,МИСЪЛ И УПРАВИЯ В РОДНАТА ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКА "армийка",
  САМО МИЗЕРИЯ,КОРУПЦИЯ ,
  ШУРО-БАДЖИНАЩИНА И
  ЗАРОБВАЩИ КРЕДИТИ....!

  P.S.

  Г-Н ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ,

  ЗАЩО МЪЛЧИТЕ ЗА ДИСКРИМИНАЦИЯТА,
  НЕДОМИСЛИЦИТЕ И БЕЗХАБЕРИЕТО в БА !?!?

  ГЛАВНОКОМАНДВАЩ СТЕ,А ДОСКОРО И ГЕНЕРАЛ!

  МОЛЯ ДА СЕЗИРАТЕ КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД
  ЗА СКАНДАЛНИЯТ чл.69 от КСО!

  НАЙ-ЛЕСНИЯТ И ПРИЕМЛИВ ЗА ВСИЧКИ ВАРИАНТ Е ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ОТ чл.69 от КСО

  (9) (Нова - ДВ, бр. 61 от 2015 г., в сила от 01.01.2016 г., изм. - ДВ, бр. 79 от 2015 г., в сила от 01.01.2016 г.) От 31 декември 2016 г. възрастта за лицата по ал. 1 - 7 се увеличава от първия ден на всяка следваща календарна година с по 2 месеца до достигане на 55-годишна възраст за лицата по ал. 1, 2, 3, 5, 5а и 6 и до 45-годишна възраст за лицата по ал. 4 и 7.

  ВЕЧЕ ЧЕТИРИ ВИПУСКА СА ОЩЕТЕНИ И ДИСКРИМИНИРАНИ....,
  ВИНОВЕН "НЯМА",ПЕЧЕЛИВШИ СЪЩО!!!

  НОИ НЯМА ДА ФАЛИРА ,ТЪЙ КАТО УМИРАТ НА ГОДИНА ПОВЕЧЕ БИВШИ ВОЕННИ И ПОЛИЦАИ
  ОТ КОЛКОТО НОВИ ПРИДОБИВАТ
  ПРАВО НА ПЕНСИЯ ! 2. #2
  патриот 19 сеп 2019, 19:41
   
  24
   
  116

  Казвам, че ми приличаш, а не че си "тъп трол, който работи за шайката на Корнелия Нинова". Ще предположа, че не си и просто, когато хлапетата са ти подарили стария си лаптоп не са ти обяснили няколко неща, затова ти ги обяснявам.

  1. На клавиатурата в ляво имаш едно компче, на което пише Caps Lock - когато е натиснато, пишеш с главни букви. Натисни го пак и използваш shift + буква, за да направиш буквата главна.

  2. Когато пишеш коментари в интернет, не обиждай хората - опитвай се да си такъв, какъвто ще си ако разговаряш с някого на живо - иначе няма да те вземат насериозно заради многото тролове.

  3. Президенът със сигурност не чете такива сайтове - особено такива без валиден SSL сертификат. Има си други начини да се свържеш с него.

  Следвайте горните неща и няма да се излагаш толкова много. Успех.

 3. #3
  САМО НАПРЕД 20 сеп 2019, 13:46
   
  117
   
  18

  Отговор на коментар: #2

  МАРШ В ДУПКАТА мишок ! :))

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка