ПОЗДРАВИТЕЛНО СЛОВО НА КОМАНДИРА НА ВВС ГЕНЕРАЛ ЦАНКО СТОЙКОВ ПО СЛУЧАЙ 107 ГОДИНИ БЪЛГАРСКИ ВВС!

Pan.bg 16 окт 2019 | 10:00 views (3003) commentaries(0)
img
ПОЗДРАВИТЕЛНО СЛОВО ЗА СПИСАНИЕ „КЛУБ КРИЛЕ“

„Да летиш означава двойно да живееш –
Като хората на земята и като птиците
Във въздуха“ – Кирил Кърлов /български авиоинженер/


ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,
УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,
СКЪПИ СЪМИШЛЕНИЦИ,

Всеки човек закодира живота си с послания, получени от предците, и предавайки ги на потомството, съхранява неговата тайна и магия. Хората, чийто живот е белязан от авиацията, притежават неподражаема харизма. Те съчетават в едно цяло желязната воля на стъпилия здраво на земята човек и вдъховението на устремения към небесната шир родолюбец. Защото, както казва Яворов „няма по успокоително небе от родното“. Дългът към родината е висш идеал за авиаторите, авиоинженерите, ЗРВ, РТВ, КИНС специалистите и логистиците, служещи в Българските Военновъздушни сили. Завладени от дръзновение и всеотдайност, опитни професионалисти, овладяли възможностите на бойните системи, представителите на ВВС изпълняват с чест своите мисии.
Приемствеността е залог за успеха, за това днес на празника на авиацията и Военновъздушните сили, обръщаме с почит поглед назад. На 16 октомври преди 107 години е положено началото. Двамата български поручици извършват първия в историята боен разузнавателен полет. Този полет е оставил светла диря в паметта на достойните последователи – стражи на родното небе.
И днес тези, които са избрали да „живеят двойно – като хората на земята и като птиците във въздуха“, както казва нашият авиоинженер Кърлов, имат очи, за да видят в небето следата, за да я следват.
Днешните радетели на авиацията непрестанно разширяват спектъра на дейностите, които изпълняват. Предизвикателствата на времето и превратностите на обстоятелствата не ги плашат, защото съдбата подпомага силните.
Празникът на авиацията и ВВС е повод да отдадем своята признателност към хората, за които небето е пристан и сбъднат блян, грижа и отговорност. Мъжеството създава победители, защото воинските сърца са забранена зона за страха.
Уважеми колеги, по повод нашия празник, пожелавам на вас и семействата ви здраве и осмислени дни! Нека небето ни бъде мирно, а Отечеството ни да бранят достойни и горди личности. Нека всеки от вас, скътал частица небе в душата си има силите и вдъхновението да отстоява изконните ценности и да бъде верен на дълга си към Родината.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!


Командир на ВВС ген.-майор Цанко Стойков


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ПОЗДРАВИТЕЛНО СЛОВО НА КОМАНДИРА НА ВВС ГЕНЕРАЛ ЦАНКО СТОЙКОВ ПО СЛУЧАЙ 107 ГОДИНИ БЪЛГАРСКИ ВВС!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/7 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка