ЗА ПОЧТИ ГОДИНА - 600 НОВИ ВОЕННИ В АРМИЯТА! СЛЕД ОЩЕ 10 ГОДИНИ МОЖЕ И ДА СЪБЕРАТ ЗА НЕКОМПЛЕКТА...

Pan.bg 29 ное 2019 | 10:42 views (2426) commentaries(1)
img
Eфектът от „Бъди войник“: 602 приети войници за 9 месеца

Otbrana.com

Днес е финалът на кампанията „Бъди войник“ за тази година, която ще продължи в различни форми и през следващата, защото виждаме, че от тази кампания има положителен ефект. Показателен за това е фактът, че за първите девет месеца на 2018 г. в Българската армия са постъпили 325 войници, а през тази година за същия период новоназначените войници са почти двойно – 602-ма. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов на последното за тази година събитие от националната кампания „Бъди войник“ в град Велико Търново, съобщава Пресцентърът на МО.

Министър Красимир Каракачанов посочи, че наред с кампанията са предприети и други мерки за попълване на некомплекта като повишаване на заплатите на военнослужещите средно с по 10% за трета поредна година по решение на правителството. „Считам, че трябва да търсим и други форми - работа с подрастващото поколение и въвеждане на военното обучение в по-разширена форма в средните училища“, каза министърът на отбраната и допълни, че се надява с подготвяните промени в закона да се създаде възможност за доброволна военна служба и повече хора да могат да изберат професията на военнослужещия.

Изключителен интерес предизвикаха демонстрациите на военнослужещите от Специалните сили. Те представиха техники по интуитивна стрелба с маркиращи боеприпаси и военни ръкопашни техники. Командосите показаха действия при акция за неутрализиране на терористи и освобождаване на заложник. Атрактивни бяха и демонстрациите с оръжие на курсантите от Националния военен университет, които спечелиха аплодисментите на младите хора.

В събитието от кампанията със свои информационни щандове участваха Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Специалните сили, Централното военно окръжие, Националната гвардейска част, Служба „Военна полиция“. Събитието завърши с концерт-спектакъл на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Гвардейския представителен духов оркестър.

На заключителното за тази година събитие от кампанията „Бъди войник“ в гр. Велико Търново присъстваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, директорът на служба „Военна полиция“ бригаден генерал Борислав Сертов, началникът на НВУ полковник Иван Маламов, кметът на Община Велико Търново Даниел Панов, командири на военни формирования, народни представители от региона, представители на местната и областната администрация и ветерани.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Кашпировски 03 дек 2019, 07:34
   
  17
   
  2

  Ще се попълни,не след 10,а след 110 години няма да е попълнен некомплекта,Искам да видя,как ще се запълнят местата за шофьори и местата където службата е по специфична.Да не говорим,какви джендари и дебили(не само войници,ами и офицери) постъпват на служба.Единствените места,които няма да се овакантят са на АПЗ-тата,ЗАТОВА МО вместо да прави,някакви жалки кампанийки,да направи една кампания ''БЪДИ АПЗ".Тогава всеки Български гражданин навършил 18г.,ще е потенциален кандидат за МО,и некомплекта,ще е 0(всеки в армията,ще бъде незаменим кадър)!!!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker