БЪЛГАРИТЕ ОТ АТЛАНТИЧЕСКИЯТ СЪВЕТ: НЕЗАБАВНА И ПОСТОЯННА БРИГАДА НА НАТО В БЪЛГАРИЯ! И ЕДНА ЕСКАДРИЛА БОЙНИ САМОЛЕТИ ДА НИ ПАЗЯТ ОТ РУСИЯ!

Pan.bg 29 ное 2019 | 10:56 views (2400) commentaries(6)
img
Искат многонационална бригада и ескадрила на НАТО да се разположат в България


Премиерът Бойко Борисов да поиска от президента Доналд Тръмп подкрепа от САЩ за разполагане на многонационална механизирана бригада и ескадрила на НАТО на територията на България. Това е една от задачите, които Атлантическият съвет на България в своя позиция поставя на министър-председателя във връзка с предстоящата му среща в понеделник с президента на САЩ.

Какво друго трябва да искаме от Тръмп, според атлантиците?

Съдействие за ефективно противодействие на руската хибридна война против България. Във връзка с това България да потърси от САЩ подкрепа за идеята в рамките на НАТО съюзниците да се обединят около приемането на минимален праг за активиране на член 5 на Северноатлантическия договор, в случай на хибридна атака против страна-член.
Съдействие за по-нататъшното укрепване на стратегическото партньорство между България и САЩ в отбраната и в тази връзка усилията да се насочат към: развитие на потенциала на българо-американските съвместни съоръжения, включително и използването им в подкрепа на изграждането на засилено Предно присъствие на НАТО в Югоизточна Европа; повече съвместни българо-американски мисии по охрана на българското въздушно пространство, след успешната първа такава мисия през септември 2016 г.; осигуряване на благоприятни условия за придобиването на още осем самолета F-16 блок 70/72, така че България да формира цяла ескадрила; реализация на високотехнологични проекти по линията на индустриално сътрудничество във връзка с придобиването на F-16; подкрепа от САЩ и по линия на други важни проекти за превъоръжаване, особено на системи за противовъздушна и противоракетна отбрана, трикоординатни радари и бойни машини за Сухопътни войски, с възможности за индустриално сътрудничество; подкрепа от САЩ за разполагане на наша територия, в случай на необходимост, на съюзни системи за противовъздушна и противоракетна отбрана „Пейтриът", в контекста на укрепване на присъствието на НАТО на Югоизток; подкрепа от САЩ за разполагане на многонационална изтребителна ескадрила на НАТО до въвеждане в оперативна готовност на българската ескадрила F-16.

И още:
Помощ от страна на САЩ за осигуряване на българската енергийна независимост, чрез диверсификация на източниците и маршрутите за пренос на енергоносители.
Изграждане на интерконекторни връзки със съседни страни и перспективи за изграждане на терминал за втечнен газ на българско пристанище.
Помощ от страна на САЩ за укрепване на правоохранителната и съдебна власт в България с цел укрепване на върховенството на закона и ефективно противодействие на хибридни въздействия.
Подкрепа за изграждане на национален капацитет за оценка влиянието на преките чуждестранни инвестиции върху сигурността на страната, идващи от държави, извън ЕС и НАТО и които използват хибридни инструменти за реализация на стратегическите си интереси, особено в инсталирането на ядрени мощности в евентуално бъдещата АЕЦ „Белене“ или в разширяването на старата АЕЦ „Козлодуй“.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  Borei 29 ное 2019, 11:24
   
  28
   
  6

  АТЛАНТИЧЕСКИЯТ СЪВЕТ са сатанисти!!!

  "България да потърси от САЩ подкрепа за идеята в рамките на НАТО съюзниците да се обединят около приемането на минимален праг за активиране на член 5 на Северноатлантическия договор, в случай на хибридна атака против страна-член."

  Това, ако го приемат, си е направо широко отворена врата към ТСВ??? Открит призив за унищожителна война!!!

  Какво означава "хибридна атака"? Това означава, че Натото по всяко време вече може да обяви ТСВ??? Няма точна юридическа дефиниция за това, така че е много опасна постановка, "приемането на минимален праг за активиране на член 5"!

  И помислете, ако Русия мислеше като вас, то до сега цял свят да е загинал вече? Не беше ли хибридна война отравянето на Скрипалите и обвинението на Русия, с последвалата най-голяма дипломатическа криза? А свалянето на пътническият самолет в Украйна, пак на първите страници на Натовските списания се появи на първията ден статия със снимка на Путин и заглавие: "Кой ще го спре?" И това е хибридна война против Русия... А тренирането на сащиянските бомбардировачи на атака към Крим и Калининград какво е? А обявяването, че Натото има план да превземе Калининград за две седмици, какво е?
  Ако Русия мислеше като т.н. "АТЛАНТИЧЕСКИ СЪВЕТ", то света отдавна да е изгорял до сега заедно с трабантите и джиповете им :)!!!

  И като я обявите тази ТСВ, ще изгорите първи в пламъците й!!!
  С Русия не можете никога да спечелите никаква война! Само вече открито искате апокалипсис! Това поне ясно ли ви е?
  Русия няма изобщо да се спре и ще ви избие всичките, ако дори и нито един руснак да не остане на земята. В такъв случай "Периметъра" ще ви види сметката!
  И дори и да сте "марсиански съвет", нищо няма да ви помогне и лично на вас, понеже в такава война, нито САЩ, нито пък неутралната Швейцария няма да останат....

  По-добре отидете на преговори с Русия. По-добре да търгуваме и живеем заедно всичките. А такива "желания" са направо открит призив за война, в която няма никакъв смисъл!

 2. #2
  jeliazko3y 29 ное 2019, 15:18
   
  34
   
  6

  И кои са тези българи от атлантическия съвет ? Педали начело с Соломончо ,предатели на всичко Българско.До един на хранилка на Козяк и Сорос. Въобще защо ги наричате българи.

 3. #3
  Георги_Ковачев 29 ное 2019, 17:45
   
  25
   
  5

  А стига бе! И откога има българи в атлантическия съвет?

 4. #4
  desh 29 ное 2019, 18:34
   
  24
   
  5

  Къв е тоя съвет от шепа ,ърши и кого представлява?
  Това е банда мъстии, които трудно могат да се нарекат българи! Но мога да ги нарека мъстии от порода "българска продажна превъзходна".
  Те може като искат такива окупатори тука, народа питаха ли? Щото после народа няма навика да пита, а направо провесва по дърветата!
  Да не стане някоя гора "атлантическа" поради много то висящи атлантици в нея!
  На който не му харесва в България и се посира от страх и омраза от Русия, да си събира парцалите и да отива да разнася пици в кравария!

 5. #5
  Borei 29 ное 2019, 19:07
   
  24
   
  5

  Абе като има "Атлантически съвет", защо не се съберем пък ние, истинските етнически българи, без разни хазари, цигани, турци, араби и подобни и да си отганизираме "БЪЛГАРСКИ СЪВЕТ"?

  Тогава тези НЕ-българи, ще разберат какво искаме пък ние, истинските българи!!!

  А тези да си купят по един билет за самолет и да се спасяват в Хазарската република или днешната Кравария, щом толкова искат да сме "американска колония"? Няма да им пречим, да изчезват от България!

 6. #6
  Цивилен отстрани 30 ное 2019, 16:34
   
  13
   
  2

  За бригада става. Съгласен съм! Домати трябва да се берат, пътища да се оправят, найсен ябълките, мамулите, картофа..... Има резон за бригада!
  И за ескадрилата става - да ни дадат самолетите, пък ние ще си им намерим летци....

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker