ГЕНЕРАЛИТЕ НИ В АРМИЯТА РЕШИХА: ВСЕКИ СЛУЖИЛ 27 ГОДИНИ, ДА ПОЛУЧАВА ЕДНАКВИ ПРАВА!

Pan.bg 14 дек 2019 | 09:19 views (10463) commentaries(2)
img
Генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командващ на Съвместното командване на силите: Защо да не се помисли за предоставяне на равни права за пенсиониране на всички, имащи 27 години стаж, без да се обвързва с възрастта

image
Вземам повод от думите на заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов, публикувани на страниците на вестника, че законът е дал правото на всички, които отговарят на условията, да се възползват от него, и че когато едно право е упражнено по закон – то е справедливо. Всеки е отговорен за своите решения и носи риска на това действие или бездействие. Смятам, че военнослужещите, които са придобили право на пенсия и не са се възползвали от това, не трябва да бъдат компенсирани с възможността да служат още три години. Това решение е плод на тяхно убеждение, страх, лоялност или начин на мислене, но в крайна сметка никой не им е ограничил правата, за да се налага да бъдат компенсирани чрез друга форма. Факт е, че когато една промяна се прави за повишаване на социалния статус и мотивацията на определена категория военнослужещи, то за други тя се оказва дискриминационна. Всяко детайлизиране и опит да се задоволят стремежите на още една категория военнослужещи ще доведе до задълбочаване на проблема. Промените трябва да се решават принципно за всички, а не на парче. И за по-младото поколение военнослужещи да бъде ясно какво му предстои, да има шанса за информиран избор.
2. По-скоро би имало отрицателен ефект и би задълбочило разделението между отделните категории военнослужещи. А какво да кажем за военнослужещите, родени след 1970 г., които няма да могат да отговорят на настоящите условия по ЗОВС и КСО за по-ранно пенсиониране почти до навършване на пределната възраст за съответното военно звание. Нима тази група военнослужещи не са дискриминирани спрямо настоящите, имащи право на по-ранно пенсиониране. А те в момента са доста повече от тези близо 850 военнослужещи, не поискали да се възползват от предоставените им права.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  САМО НАПРЕД 14 дек 2019, 09:36
   
  21
   
  13

  "ГЕНЕРАЛИТЕ НИ В АРМИЯТА РЕШИХА: ВСЕКИ СЛУЖИЛ 27 ГОДИНИ, ДА ПОЛУЧАВА ЕДНАКВИ ПРАВА!"

  БРАВО ГОСПОДА -ДРУГАРИ ГЕНЕРАЛИ,ИМАТЕ ПРОЗРЕНИЕ!

  ПО КОНСТИТУЦИЯ ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ СМЕ РАВНИ ПРЕД ЗАКОНА....,

  НО НЕ ТАКА РАЗБИРАХА НЕЩАТА Ч€РВ€НАТА $ВОЛОЧ Г€РБ,АБВ,Б$П,ДП$....КОГАТО ПРЕЗ 2015г. "приеха" ПРОМЕНИТЕ В
  КСО( чл.69(9) ) И СЪЗДАДОХА ДИСКРИМИНАЦИЯ,ХАОС,ОМРАЗА, И
  НЕСИГУРНОСТ В сектор "сигурност"!!!

  румИн -главнокомандващият ФАТМАК на РБ-РЕПУБЛИКА БАНАНОВА
  ПОЗОРНО МЪЛЧИ ЗА КАЗУСА АПЗ,ЗАЩОТО Е ДОЛНО ЛЯВО ПъРЧ€!

  ПРОКЛЕТ ДА СИ нато-КОМ$ОМОЛЕЦО ПР€ДАТ€Л П€Д€радев!

 2. #2
  Кашпировски 14 дек 2019, 20:36
   
  31
   
  1

  Били решили!!!Какво изобщо зависи от тях,че да решават?Може да реши Б.Б. и да заповяда на дебилните му депутати да гласуват,а пък вие господа никакъв уй не може да решите освен да ходите по банкети и коктейли,да ближете обувките на тиквата и да си вземате пенсията и заплатата!!!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка