ГАЛЕРИЯ: УСПЕХ ПРИ ИЗПИТАНИЯТА НА МОДЕРНИЗИРАНАТА БОЙНА МАШИНА НА ПЕХОТАТА - БМП-1

Pan.bg 17 дек 2019 | 10:47 views (2765) commentaries(1)
img
Успешни изпитанията на модернизирана бойна машина на пехотата


Модернизирана бойна машина на пехотата БМП-2М, създадена на базата на БМП-1 руско производство, бе представена на Централния армейски полигон „Змееево“ днес, 11 декември 2019 г. Изпитанията наблюдава заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков.

„Изпитанията на модернизираната бойна машина на пехотата (БМП) минаха успешно. Бяха поразени целите на близка и далечна дистанция. Предстои да бъде направен анализ от експертите в Сухопътните войски и ако се потвърди необходимостта от демонстрираните нови способности на модернизираната БМП ще се премине към процедура по доставка в съответствие със законодателството“, коментира заместник-министър Величков след направените изпитания. Той отбеляза, че е необходимо българската отбранително-технологична индустриална база да се развива с темпо, което да догонва повишените изисквания на Българската армия. „Всеки лев, вложен за развитието на българската икономика е добре вложена инвестиция. Добре би било доставката на ново въоръжение да е съпроводено с индустриално сътрудничество с български партньор, а още по-добре, когато самата разработка е на българска компания в сътрудничество с военно-ремонтните заводи на ТЕРЕМ“, посочи заместник-министър Величков и допълни, че това дава сигурност на доставките при изпълнение на възстановителни и ремонтни дейности.

Демонстрираната днес модернизация се състои в монтажа на нов купол с 30-мм оръдие, ПТУРС и 7,62-мм картечница. Куполът е двойно брониран по съвременна технология. Оръдието е стабилизирано по време на движение. Бойният модул разполага с оптико-телевизионна система и видеомонитор. Корпусът на базовата машина е снабден с допълнителни люкове за десанта.

Предложението за модернизацията е на българската фирма „Металика –АБ“ ЕООД, а монтажът на бойния модул и неговата адаптация към наличната БМП-1 са извършени от „Терем-Ивайло ЕООД, Велико Търново“. Благодарение на това БМП-2М е получила нови, по-високи бойни способности.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГАЛЕРИЯ: УСПЕХ ПРИ ИЗПИТАНИЯТА НА МОДЕРНИЗИРАНАТА БОЙНА МАШИНА НА ПЕХОТАТА - БМП-1

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  volxov5 18 дек 2019, 20:37
   
  0
   
  2

  Т`ва трактор ли е,комбайн или робокоп e.

  Пускам го нивата и пари ми вади.

  Там доматче,другаде краставичка,на 3 та нива консерва.

  Ама то е екологическо ли е ?

  Без ГМО,като свободните ми кокошки и яйцата,пасли и расли на воля.
  Такова пиленце ми требва

  p.s
  Ако не може ,да си хваща калдъръма и на ауто бана
  АПИ се занимава и ТОЛ такси си плаща


  Всеки лев, вложен за развитието на българската икономика е добре вложена инвестиция

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка