ГОРЕЩО: ЩЕ ИМА ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ ПРИ ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ НА ВОЕННИТЕ НИ?!

Pan.bg 29 дек 2019 | 20:06 views (6569) commentaries(4)
img
ИЗВЪНРЕДНО: ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ ПРИ ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ НА ВОЕННИТЕ!

През 2015 г. беше приета „придобивка” за придобилите право на пенсия военнослужещи да се възползват от това си право и да я получават в „условията” на продължаващата им служба. С какъв мотив и от кого беше предложено това „социално достойнство” на неравенството и нарушена принципност на заплащането не помня и не желая да се информирам.
От това решение се натрупаха сериозни проблеми сред колегите, като най-сериозният е „тихото" негодувание, което се отразява на цялостния живот и подготовка на армейските редици.

Оформиха се ТРИ групи на „тихо" негодувание.

ПЪРВАТА: Възползвалите се от правото си и получаващи пенсия редом със заплата и „доволно богатеещи” от една длъжност , задържащи се на едно място, милеещи за себе си и за всеки ден спечелен за собствената "кауза" и негодуващи от коментарите на другите две групи.

ВТОРАТА: Имащите право на пенсия, но по различни субективни и обективни причини не са се възползвали от правото си и са останали на заплатата си (нормалното състояние за армия и съвременно общество), които не са очаквали, че тази „агония” за тях ще продължи толкова дълго, днес изчисляват загубите си до лев.

ТРЕТАТА: Бъдещето на армията. Групата на младите капитани и майори, които са в средата на кариерата си, имат потенциала, надграждат и усъвършенстват, дават и отдават, милеят за професия и армия, раздават се в студ и пек по полигони и на мисии, лишават семействата от себе си, искат да имат ясния път на своето развитие и...ЧАКАТ.

Чакат експертите в МО - военни (по-скоро генерали) и цивилни (по-скоро политици) да им отговорят продължително на краткия им въпрос: АРМИЯТА ЛИ Е ЗА ОФИЦЕРА или ОФИЦЕРЪТ Е ЗА АРМИЯТА?

Полковник от запаса Владко Владов
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Mari 30 дек 2019, 13:43
   
  36
   
  9

  България е над всичко и всички, а родината ни мила е в ТЕЖКА ДЕМОГРАФСКА КРИЗА. На всекиго е ясно. В държавата ни мила майчинството е 380 лв. за поредна година. Един човек с тия пари как ли живее, а и друг (дете) с тях да гледаш. Пари в държавата няма за нещо належащо и КРАЙНО необходимо, а има за осигуровки на всички тия за които пишете в статията...добавете към тях и бройката на служителите пенсионери в МВР и какво излиза .... Размера на осигуровките (внася ги държавата) на 1 пенсионер от силовите служби и министерства надвишава МНОГОКРАТНО размера на майчинството. И какво излиза - няма нужда от деца, а от пенсионери,какво като родината умира. Това как се нарича? Защита или заплаха за родината ни мила? Срам ме от тези Г-ДА КОЙТО ДОПУСКАТ ТОВА. Срам ме е и от алчността и дебелоочието и от наглостта на мнозина... Няма незаменими хора...има незаменима родина България.

 2. #2
  САМО НАПРЕД 30 дек 2019, 13:56
   
  39
   
  17

  Отговор на коментар: #1

  Мari,ТЕ не са Г-ДА,А СА другари(нато-Г€Йрали и румИн и разбойкУ)!

  ЧЕТВЪРТА ГОДИНА ВЪРХОВНОТО АПЗ на РБ-
  румИн П€Д€РАДЕВ
  ПОЗОРНО МЪЛЧИ ЗА ДИСКРИМИНАЦИЯТА В СЕКТОР "сигурност"!

  ФАЛШИВ Г€Йрой си другарю прИзидент на "всички" БЪЛГАРИ!

  СТИГА КОМУНИЗЪМ!

  СТИГА П€Д€РАД€ВЩИНИ!

 3. #3
  bate goiko 30 дек 2019, 19:29
   
  36
   
  40

  Поредната повтаряща се и безмислена статия. Това са условията в армията в момента. Когато не си съгласен с условията на работа, напускаш и си намираш по-изгодни условия на работа. Хората не са равни и никога няма да бъдат. Може ли всички да искаме да бъдем компенсирани с 20 000 лева че не сме се уредили на мисия или работа в чужбина. Всички ще кажат, че не може, същото се отнася и за условията на пенсиониране в момента. В бъдеще ще завиждат на сегашното поколение , че са се пенсионирали на 55, а не на 65 години.

 4. #4
  САМО НАПРЕД 30 дек 2019, 20:52
   
  51
   
  24

  Отговор на коментар: #3

  ЗВУЧИШ КАТО ЛИЦЕМЕРНО АПЗ!

  ТЕЗИ ПРИКАЗКИ СМЕ ГИ СЛУШАЛИ,ЧЕ НА ПОРТАЛА ЧАКАТ....!

  ДА Е*А ТЪПИТЕ КОМУНЯГИ ДЕТО ВИ ИЗПИХА мозъчетата И ВЕЧЕ 30г. КУРОКРАЦИЯ НЕ ИСКАТЕ
  ДА ВИДИТЕ ИСТИНАТА:

  -НЯМА ПО ЗАГУБЕНА И БЕДНА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА ОТ Ч€РВ€НОТО $€ЛО-БУЛГАРИ$ТАН ,ЗАЩОТО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ УПРАВЛЯВА (БКП и КДС)-
  Г€РБ$П и ДП$!

  АПЗтата ВЪН НА МОМЕНТА!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка