ОСТАВИХА ЗА СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА: ВСИЧКИ ОФИЦЕРИ С 27 ГОДИНИ СЛУЖБА ДА ИМАТ РАВНИ ПРАВА!

Pan.bg 29 дек 2019 | 20:10 views (5369) commentaries(3)
img
В АРМИЯТА: ОФИЦЕРИТЕ, КОИТО НАВЪРШАТ 27 ГОДИНИ СЛУЖБА, ТРЯБВА ДА ВЗЕМАТ ЕДНАКВИ ПАРИ И КОМПЕНСАЦИИ

Генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командващ на Съвместното командване на силите: Защо да не се помисли за предоставяне на равни права за пенсиониране на всички, имащи 27 години стаж, без да се обвързва с възрастта

image
Вземам повод от думите на заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов, публикувани на страниците на вестника, че законът е дал правото на всички, които отговарят на условията, да се възползват от него, и че когато едно право е упражнено по закон – то е справедливо. Всеки е отговорен за своите решения и носи риска на това действие или бездействие. Смятам, че военнослужещите, които са придобили право на пенсия и не са се възползвали от това, не трябва да бъдат компенсирани с възможността да служат още три години. Това решение е плод на тяхно убеждение, страх, лоялност или начин на мислене, но в крайна сметка никой не им е ограничил правата, за да се налага да бъдат компенсирани чрез друга форма. Факт е, че когато една промяна се прави за повишаване на социалния статус и мотивацията на определена категория военнослужещи, то за други тя се оказва дискриминационна. Всяко детайлизиране и опит да се задоволят стремежите на още една категория военнослужещи ще доведе до задълбочаване на проблема. Промените трябва да се решават принципно за всички, а не на парче. И за по-младото поколение военнослужещи да бъде ясно какво му предстои, да има шанса за информиран избор.
2. По-скоро би имало отрицателен ефект и би задълбочило разделението между отделните категории военнослужещи. А какво да кажем за военнослужещите, родени след 1970 г., които няма да могат да отговорят на настоящите условия по ЗОВС и КСО за по-ранно пенсиониране почти до навършване на пределната възраст за съответното военно звание. Нима тази група военнослужещи не са дискриминирани спрямо настоящите, имащи право на по-ранно пенсиониране. А те в момента са доста повече от тези близо 850 военнослужещи, не поискали да се възползват от предоставените им права.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  bate goiko 30 дек 2019, 19:07
   
  26
   
  33

  Тази статия се повтаря непрекъснато и напълно безмислено. Тези които не са се пенсионирали не са загубили нищо за да бъдат компенсирани. Те просто не са искали да се пенсионират поради страх или някакъв кариеризъм. Не са се пенсионирали, не са вземали пари от пенсия и не са ги загубили. Това се нарича пропуснати ползи а не загуби. Съветвам всички, който не са се пенсионирали да изчакат още три години за да не нараства броя на пенсионерите в армията, а след това ще има да вземат. Има и ползи от късното пенсиониране: по-висока пенсия и стажа за пенсиониране е 3 години първа категория се приравнява за пет години трета категория. Така че не бързайте с пенсията, особено летателен състав. Успешна година.

 2. #2
  САМО НАПРЕД 30 дек 2019, 20:57
   
  71
   
  6

  ВСИЧКИ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ С 27г. СТАЖ ,А НЕ САМО ОФИЦЕРИТЕ ...!

  ПО КОНСТИТУЦИЯ ВСИЧКИ СМЕ РАВНИ ПРЕД ЗАКОНА!

  ДОЛУ КОМУНЯГИТЕ нато-Г€Йралите
  разбойкУ и румИн П€Д€радев -ПРЕДАТЕЛИ И ПРОДАЖНИЦИ НА СЕКТОР "сигурност"!

 3. #3
  Niakoisi 03 яну 2020, 12:47
   
  38
   
  4

  Към 1: Пълни глупости са тези, които си написал. Аз не можах да се пенсионирам, заради постоянните идиотски промени, а не защото не съм искал. Нито е било страх, нито кариеризъм. От 20 г., на 25 г. служба, после на 27 г., после възраст и все не мога. Загубих много - не само пропуснати ползи, а и осигуровките си до 2000 г., които бяха занулени (не само за мен, а за всички хора в страната). Така че пенсията не само няма да ми е по-висока, а ще е по-ниска, защото ми липсват осигуровките до 2000 г., а след като се махнах с 28 г. стаж, работя извън България, защото ми писна да ме правят на маймуна и ако измислят поредната тъпотия да не мога да се пенсионирам, то накрая ще взема пенсията на чистачката, ако не умра преди това и не дочакам. Стига сте писали глупости!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка