Говорителят на главния прокурор с горещи новини по случая "Божков"

Pan.bg 16 фев 2020 | 18:04 views (892) commentaries(1)
img
blitz.bg


В понеделник преведените материали постъпват в Министерство на правосъдието, откъдето ще бъдат изпратени незабавно в ОАЕ, уточни Сийка Милева

Българската държава не е уведомявана официално дали обвиняемият Васил Божков е бил в арест. Дори за прокуратурата е изненада, че той е бил в арестно помещение повече от 2 седмици. Практиката в такива държави е да се отнема само паспорта, коментира пред bTV говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

По думите й, дали обвиняемият Божков е освободен от арест, няма нищо общо с молбата за екстрадиция.

„В понеделник преведените материали постъпват в Министерство на правосъдието, откъдето ще бъдат изпратени незабавно в Обединените арабски емирства“, допълни говорителят на главния прокурор.

По-рано днес от МВнР съобщиха, че България не е уведомявана от ОАЕ Васил Божков да е освобождаван от ареста. Посланикът ни в Абу Даби е отправил спешно запитване към властите по темата.

Бизнесменът беше задържан в края на януари, след като беше обявен за издирване. По неофициална информация, хазартният бос е с отнет паспорт и има забрана да напуска емирствата.

Преводът на документите за екстрадирането на Божков, които са над 200 страници, вече е готов, казаха от прокуратурата.

Тази седмица прокуратурата повдигна нови обвинения на Божков – за търговия с влияние, за държане и отчуждаване на културни ценности, нерегистрирани по установения ред. Така броят на обвиненията стана 11.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  volxov5 17 фев 2020, 10:46
   
  0
   
  2

  Васил Божков Задава шест въпроса на управляващите изедници

  Въпрос номер 1:

  Бойко Борисов докато е главен секретар на МВР участвал ли е в уговорки за разчистване на конкуренцията в ъндърграунда на България в полза на една групировка с три букви?
  Искам да подчертая, че аз лично знам отговора на този въпрос и мога даже да представя доказателства за това, че е било така.

  Въпрос номер 2:

  В първият си мандат като министър председател Бойко Борисов беше ли предоставил кабинет на Румен Николов Пашата в министерски съвет и реално заради него ли се арестуваха всички така наречени силови босове в България, които после се откупиха с огромни суми в полза на двама човека? Естествено и че за това имам доказателства, но искам да чуя отговорите.

  Въпрос номер 3:

  Вярно ли е че Валери Симеонов само от строежа на българската ограда по границата с Турция е получил 4 милиона лева комисионни?

  Въпрос номер 4:

  Покровител ли е Валери Симеонов на канали за трафик на бежанци през България?

  Въпрос номер 5:

  Иван Гешев дали някога като прокурор е осъдил някой?
  Защото имам информация, че всичките му дела срещу определени хора са завършвали със споразумения, но не само в съда?
  Има и на още едно място споразумение и други неща.

  Въпрос номер 6:

  Иван Гешев как точно е завършил школата в Симеоново на МВР, много ми е интересно да знам за втората му година учене и какво точно се е случило тогава?

  Засега мисля, че тези шест въпроса са достатъчни, за да разбера дали срещу мен седят честни и достойни хора или едни бандити облечени във власт.
  И не забравяйте господа политици, че Васил Божков никога не е бил жертва, винаги е бил ловец..

Напиши коментар

Задължителни полета*