Турция пуска бежанците към България! Вече всички могат да влязат в Европейския съюз

Pan.bg 28 фев 2020 | 08:07 views (2431) commentaries(1)
img
dnes.dir.bg


Милиони сирийци отдавна престояват в турски лагери, а около 1 млн. са готови да напуснат провинция Идлиб, за която воюват Анкара и Дамаск

Турция, изправена пред нова мигрантска вълна, няма повече да спира сирийските бежанци да достигат Европа, каза високопоставен турски представител, цитиран от Ройтерс и БТА.

"Решихме да не спираме сирийските бежанци да стигнат Европа по суша или море", каза източникът, пожелал анонимност. "Всички бежанци, включително сирийците сега могат да влязат в Европейския съюз", добави той.

По думите на източника бремето да приютява толкова голям брой хора "е твърде тежко за една единствена страна".

В Турция има около 3,7 милиона сирийски бежанци.

Близо милион цивилни бяха разселени в граничещата с Турция сирийска провинция Идлиб от декември насам заради подкрепяната от Русия офанзива на сирийските правителствени сили, които искат да отвоюват тази територия от подкрепяните от Турция сирийски бунтовници.

В очакване на неминуемото пристигане на бежанци от Идлиб, турската полиция, бреговата охрана и граничните служители по сигурността са получили нареждане да не се намесват, ако мигрантите тръгнат да пресичат границите по суша и море.

Ако бъде изпълнена заплахата за отваряне на път за бежанците към Европа, Турция ще се отметне от обещанието, дадено на ЕС през 2016 г. Европейският съюз предостави милиарди евро, в замяна на това Анкара да спира потока от мигранти към Европа.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 28 фев 2020, 09:09
   
  8
   
  0

  Да ги пуска. А сега е задължение на Европа да си осигури независимостта и засили граничният контрол!

  По съществуващите международни споразумения, бежанец от война трябва да остане в първата страна, където живота му е сигурен.
  Тези в Турция са на сигурно място, НО искат да дойдат на по-добро, да ги храни Европа...
  НО, няма правно или морално правило, да ги приемат и хранят други страни. А представите за "бежанец от война" са, след като спре войната, да си се завърнат в своята страна и там да си я изграждат пак! Европа наруши силно тези правила и до сега лъжехше европеците, че "сме били помагали"! НО, помагаш на някой, ако имаш възможност и искаш, но никога на сила!

  Втори аспект: В Европа вече настроенията се менят. Ако има още една вълна от тях, много е възможно да вземат властта т.н. "десни" и тогава всичките либерали ще го закъсат адски много, заедно с джихадистите, които пускат.
  То и сега имаме изказвания от австрийски, френски и немски високопоставени лица, против по-нататъшното пускане на такива в Европа. Европеците вече са уморени от всичко. Лъжат ги постоянно. Пренебрегват ги тях, за да угодят на пришълците, укриват престъпленията на бежанците и при това службите им плащат всичко, на тях и децата им... Това европейците го виждат.
  Чашата още съвсем мъничко и ще преляе напълно.

  Тогава Меркел и всичките либерални лигави типове ще се отправят за Идлиб, заедно с джихадистите! В най-лошият случай могат да отворят "музеите", останали от ВСВ и нещата да свършат съвсем зле!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker