В ПОСЛЕДНАТА МИНУТА: БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ЩЕ ПОМАГА В БОРБАТА С КОРОНАВИРУСА ПО ГРАДОВЕ И СЕЛА!!!

Pan.bg 26 мар 2020 | 22:21 views (4697) commentaries(2)
img
Българската армия е готова да съдейства на МВР за налагане на мерки за предпазване, ограничаване и преодоляване последиците от разпространението и заразата с вируса COVID-19. По план подготовката продължава със съответните мерки. В тази връзка вече се разработват съответните планове и при решение на Министерски съвет въоръжените сили ще изпълнят поставените им задачи.

Поради обявеното извънредно положение се наложи да бъдат прекратени всички занятия, изискващи предислоциране на големи групи военнослужещи от един гарнизон в друг. Отменени са всички задгранични командировки и участие на военнослужещи в учения зад граница до изтичане срока на извънредното положение.Това съобщи Министерството на отбраната.

Припомняме, че на 20 март депутатите, приеха на второ четене текстове от извънредния закон и включиха армията, която да помага за борбата с коронавируса.

Новите правомощия на армията по Закона за извънредното положение са ясно дефинирани и за да се стигне до тях, следва да се издаде акт на Министерския съвет. С него се определя при какви условия и ред въоръжените сили ще участват съвместно и/или координирано с други органи.

Участието на въоръжените сили според законовия текст на чл. 9 ще бъде свързано с прилагането на противоепидемични мерки и ограничения на територията на страната, на отделен регион или на контролно-пропускателен пункт.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Не Ми Дреме 27 мар 2020, 12:15
   
  3
   
  0

  А по хилядарка отгоре за работа на първа линия като на полицаите ще има ли и за военните???

 2. #2
  САМО НАПРЕД 27 мар 2020, 19:50
   
  4
   
  2

  НА ПЪРВАТА НИ Г€ЙША Д€$И,
  КУРона ВУРСТЪТ КАК И ВЛЕЗЕ !
  рум€н ФАТМАКЪТ КРИЕ СЕ СЪС МАСКА,
  НО Д€$И ИМА КОЙ ДА Я ОПРАСКА!:))
  ДОКАТО той ЗАКРИЛЯ АПЗта,
  Д€$ИТО ВЪРТИ "ОМЛЕТА" !:))

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker