МО ПРОМЕНЯ УНИФОРМЕНОТО ОБЛЕКЛО В БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ!

Pan.bg 31 мар 2020 | 20:34 views (7799) commentaries(0)
img
МО променя наредбата за униформеното облекло и предпазните средства


Целта е, както се посочва в мотивите към проекта, да се актуализира и допълни настоящият действащ нормативен акт, който регламентира осигуряването на военнослужещите и цивилните служители от Министерството на отбраната, Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната с униформено облекло, лични предпазни средства, специално и работно облекло и друго вещево имущество и снаряжение.

Необходимостта от създаването на проекта се обуславя от няколко аспекта

От една страна са извършените промени в организационната структура на Въоръжените сили със създаването на Съвместно командване на специалните операции и откриването на Висше военновъздушно училище „Г. Бенковски“.

От друга страна се налага актуализация на част от приложенията за вида и нормите на осигуряваните облекла, във връзка с въведените със заповед на министъра на отбраната нови номенклатури униформени облекла на военнослужещите.

От трета страна се определят еднакви условия за осигуряване с униформено облекло на новоназначените военнослужещи в различните структури на Въоръжените сили, като допълнително се регламентира и осигуряването с униформено облекло в случаите при повторно назначаване на военна служба.

Оптимизирани са редът и сроковете за планиране и заявяване на униформено облекло.

Прецизиран е редът за осигуряване с вещево имущество на военнослужещите, изпълняващи военна служба извън територията на Република България, като допълнително е указано осигуряването на военнослужещите от военните формирования, определени за участие в занятия и учения зад граница.

В проекта допълнително е регламентирано и осигуряването с униформено облекло и снаряжение на студентите в граждански висши училища, военни академии и висши военни училища, участващи в курсове по начална и/или специална военна подготовка по чл. 57 от Закона за резерва на въоръжените сили на Република България.

При изготвянето на проекта са взети предвид направените предложения на командващия на Съвместното командване на силите, командирите на Сухопътни войски, Военновъздушни сили и Военноморски сили, командира на Съвместното командване на специалните операции, директорите на служба „Военна полиция” и служба „Военна информация“, началника на Националната гвардейска част, началниците на ВА „Г. С. Раковски“, НВУ „В. Левски“, ВВВУ „Г. Бенковски“ и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, началника на Военномедицинска академия, началника на Централно военно окръжие, командира на Стационарната КИС и началника на Военно-географската служба.

Подробоси на https://www.mod.bg/bg/doc/proekti_documenti/20200319_Proekt_naredba_obleklo.pdf
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker