Американски генерал: НАТО ще бъде там, преди руснаците. Москва да не мисли, че ще й се размине

Pan.bg 04 апр 2020 | 10:25 views (17043) commentaries(7)
img
„Мисля, че няма да е лесно, като се има предвид колко балтийските страни и Полша са укрепили отбранителните си способности", каза Бен Ходжес

НАТО няма да чака кризата и да освободи балтийските държави, заяви генерал Бен Ходжес, бивш командир на американските сухопътни сили в Европа. В интервю за Rzeczpospolita той обясни, че е важно алиансът да покаже на Москва, че НАТО е мобилен и винаги е в състояние да бъде на правилното място преди евентуална атака, пише "Поглед инфо".

На въпроса на Rzeczpospolita колко време ще отнеме Кремъл да окупира Литва, Латвия или Естония, бившият командващ сухопътните войски на САЩ генерал Бен Ходжес отговори: „Мисля, че няма да е лесно, като се има предвид колко балтийските страни и Полша са укрепили отбранителните си способности.

Имам предвид териториалните сили, разширяването на сътрудничеството и присъствието на бойни групи на НАТО. Разбира се, тези страни няма да оцелеят много дълго време без подкрепа. Защото основната цел на Москва е да покаже, че алиансът не иска или не може да отговаря и защитава своите членове. "

„Не е необходимо руснаците да окупират всички балтийски страни. Те имат достатъчно, за да заемат част от един от тях и да чакат нашия отговор " , - добави военният. Следователно, според Ходжес, за да бъде отговорът на НАТО правилен, алиансът трябва да реагира и да демонстрира възможностите си в мирно време възможно най-скоро, преди кризата.

„Не искаме да освободим балтийските държави. Искаме да покажем на Кремъл, че вече можем да бъдем там, преди руснаците да започнат атаката. За да не мислят, че ще им се размине “, заплаши американският генерал.

Въпросът за мобилността е много важен за НАТО. Необходимата пропускателна способност трябва да бъде гарантирана, но в момента няма такава пропускателна способност, например, железопътни връзки от Германия или Полша до балтийските държави.

„Да не забравяме за пътищата, мостовете, пристанищата и летищата. Тези обекти трябва да бъдат защитени от кибератаки. Гданск е по-лесно да се парализира с кибератака, отколкото с ракети "Искандер" , каза той.

Американските военни са уверени, че ЕС и НАТО трябва да са готови да организират транспорт, независимо от кризата, пред която са изправени.

„Мисля, че тази епидемия
ще ни научи на много неща, включително как да организираме бързо движението на военна техника и войници в извънредни ситуации“, обобщи в интервю за Rzeczpospolita генерал Бен Ходжес, бивш командир на американската армия в Европа. /blitz.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  5ar 04 апр 2020, 10:40
   
  21
   
  16

  Този хамерикански съхопътен генерал защо носи униформата на българските военновъздушни сили?

 2. #2
  Borei 04 апр 2020, 13:25
   
  62
   
  9

  "НАТО няма да чака кризата и да освободи балтийските държави"

  Абе защо не си ги сложиш най-после тези балтийски държави в задника?

  На кой са му запотрябвали?
  И твоето Нато доказа, че не може да се справи даже с един вирус, изпаднахте всички в паника, а сте тръгнали да "освобождавате" други на другия край на света!

 3. #3
  kramer 04 апр 2020, 13:41
   
  58
   
  5

  Леви китки, джендъри и чикияри. Абе нашите атлантици къде са бе?

 4. #4
  pakho67 04 апр 2020, 13:49
   
  53
   
  7

  Скрий се бе гъз разпорен. Много сте смели , да ви еба майката долна натовска. Само дето се насрахте без да се напъвате когато руския самолет прелетя над патока Доналд Кук. Смотаняци загубени. Не се репчете на братята , че те ем ще ви бият , ем ще ви ебът.

 5. #5
  volxov5 04 апр 2020, 22:22
   
  13
   
  4

  но в момента няма такава пропускателна способност

  Комбайнеры

 6. #6
  ducho 05 апр 2020, 18:13
   
  17
   
  4

  Не му обръщайте внимание на приказките. Ако беше много кадърен нямаше да го изритат от армията.

 7. #7
  Обектив 10 апр 2020, 17:04
   
  6
   
  10

  Имайки предвид резила на Русия в конфликта в Грузия, когато армията на държава заемаща 1/8 от земното кълбо, с милионна армия не можа за една седмица да влезе в столицата на държава с размерите и брой на населението колкото Москва и с въоръжени сили колкото на милицията в Мурманск, сигурно е прав.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker