20 ГОДИНИ ТРАНСПОРТЕН БАТАЛьОН БУРГАС! ВФ 48 940 ПРАЗНУВА!

Pan.bg 06 апр 2020 | 18:29 views (369) commentaries(0)
img Транспортният батальон в Бургас стана на 20 години
Otbrana.com

Личният състав на транспортния батальон в Бургас, с командир подполковник Любомир Люцканов, от състава на бригада „Логистика“ на Съвместното командване на силите, със самочувствие и заслужена гордост посреща своя 20-годишен юбилей.

Формированието е създадено на 01.04.2000 г. в град Варна, като част от състава на Командването на материално – техническото осигуряване” под наименованието „Втори полк за придвижване и транспортиране”.

До края на м. ноември 2001 година полкът е предислоциран в гарнизон Бургас, където се намира и в момента.

Със заповед на минисъра на отбраната от 01.06.2006 г. военното формирование е реорганизирано в транспортен батальон и е включено в състава на бригада „Логистика”.

В състава на батальона има формирования за железопътни превози, за подвоз на ГСМ, транспортна рота и рота за снабдяване. Същите са декларирани формирования за участие в колективната отбрана на Алианса.

Военното формирование, участва в логистичното осигуряване на военните формирования от състава на Българската армия в мирно време и при провеждане на военни операции по отбраната на Република България. Подготвя и поддържа в готовност логистични военни формирования за участие в международни операции в отговор на кризи извън територията на страната и за оказване на помощ на населението при тежки зимни условия, съобщават от СКС.РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


20 ГОДИНИ ТРАНСПОРТЕН БАТАЛьОН БУРГАС! ВФ 48 940 ПРАЗНУВА!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker