ДЕПУТАТИТИ ОТ ГЕРБ ПРЕПОРЪЧАХА НОВО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ВОЕННИТЕ ЗАПЛАТИ ПЛЮС РАЗШИРЯВАНЕ НА СОЦИАЛНИЯ ПАКЕТ НА АРМИЯТА НИ!

Pan.bg 02 юни 2020 | 11:17 views (3717) commentaries(0)
img
pan.bg
Народното събрание прие днес внесения от правителството Доклад за състоянието на отбраната и въоръжените сили за 2019 г. с гласовете на 93 депутати. 30 се въздържаха.

Както обикновено се случва в последните години, интересът от страна на депутатите по тази тема бе слаб. Дори в един момент имаше опасност да не се гласува процедурното предложение за присъствие в залата на заместник-министъра на отраната ген. Атанас Запрянов поради недостатъчен брой народни представители. След малко изчакване и покани от квесторите се събраха 74 гласа и обсъждането премина с участие на представител на вносителя. Дискусия се състоя. В нея, обаче, се включиха единствено членове на Комисията по отбрана. В общи линии се повториха тезите от заседанието на комисията миналия четвъртък.

Правителството дава следната оценка на състоянието на отбраната и Въоръжените сили през 2019 г.: "И през 2019 г. състоянието на отбранителните способности на българските въоръжени сили позволяваше изпълнението на задачите по мисиите, произтичащи от конституционните задължения за гарантиране на суверенитета, независимостта и териториалната цялост на страната в национален формат и в рамките на колективната отбрана на НАТО и Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС, но с ограничения по време и обем на изпълняваните задачи."

Владимир Тошев от ПГ на ГЕРБ определи доклада, като обективен, много подробен и аналитичен. Освен увеличение на военните заплати, той препоръча разширяване на компенсационния социален пакет за военнослужещите и техните семейства.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка