ФОТОФАКТ: ОБЕДИНЕНИЕ МЕЖДУ ТРИ ВОЕННОПАТРИОТИЧНИ СЪЮЗА!

Pan.bg 02 юни 2020 | 16:15 views (1040) commentaries(1)
img
На 24 май 2020 г. три военнопатриотични съюза - Сдружение "Военен съюз", Сините каски от Камбоджа и СОР "СИОР - България" са подписали в Пловдив тристранен договор за сътрудничество. Тримата председатели са убедени, че единението на резервната армия на България може да се осъществи само върху принципите на доброволността и равнопоставеността, без високомерието на един съюз, макар и той да бъде голям като численост.
Тристранният договор е отворен за присъединяване и на други съюзи, както и на военни организации със сходни функции от България и чужбина. Тристранният договор е предшестван от подписване на двустранни договори между тях, подписани на 19 май 2020 г. в София. Тристранният договор е подписан от полк. о.з. инж. Ангел Тюфекчиев, о.з. подп. Димитър Попов, президент на СИОР на НАТО (2014 - 2016 г.) и серж. з. от Мисия "Камбоджа" Николай Колев. За старейшина като доайен на военнопатриотичното обединение е предложен и единодушно избран председателя на "Военен съюз" полковник Тюфекчиев. За заслуги към военнопатриотичното възпитание и запасното войнство той е бил награден с почетен медал на СИОР на НАТО и юбилеен медал "25 г. от мисията на БА под егидата на ООН в Камбоджа". Наградите са връчени от заместник-председателя на СОР "СИОР България" д-р по антитероризъм и сигурност Асен Пейчев и сержант от Мисията на ООН в Камбоджа Николай Колев.
=====================
На 19 май 2020 г. (вторник) два военнопатриотични съюза - СОР "СИОР - България" и Съюза на Сините каски от Камбоджа подписаха договор за сътрудничество, включващ 12 важни аспекта в областта на военната сигурност и отбраната на страната. Двамата председатели твърдят, че обединението на запасното войнство може да се осъществи само на доброволна, равнопоставена, общоприета и принципна основа, а не под диктата на един съюз, макар и той да е най-многочисления. Договорът е
отворен за присъединяване и на други съюзи.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  гневен 04 юни 2020, 06:28
   
  0
   
  0

  Три.съюза с по 1 член = 3 члена!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка