ГОРЕЩО: ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ В ГЕНЕРАЛСКИЯ СЪСТАВ В РОДНАТА АРМИЯ! ПОНЕ ЕДИН КОМАНДИР НА ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ СИ ТРЪГВА...

Pan.bg 02 юли 2020 | 17:58 views (4988) commentaries(4)
img
pan.bg
Снимката е илюстративна


Предстоят кадрови промени в генералския и адмиралския състав
Министър Каракачанов предлага в резерва на Въоръжените сили да служат и хора с двойно гражданство. Проектът за промените в закона ще бъде внесен още тази седмица в Министерския съвет.

Обикновено на 1 юли се извършват преназначенията във Въоръжените сили, включително и на генералския, и адмиралския състав. Има ли такава готовност или ще се чака приемането на Доклада на Стратегическия преглед на отбраната, попитахме министъра на отбраната Красимир Каракачанов. „Не, не чакаме. В средата на юли трябва да бъдат предложни за съгласуване с президента, както е по Конституция, след това да бъдат внесени в Министерския съвет. Имаме готовност. Коментирали сме и с началника на отбраната, с командирите на видовете въоръжени сили. Има идеи“, отговори министърът. Той беше в Своге, където участва в церемонията по създаването на Десетия ученически гвардейски отряд.

По информация се очаква да бъде попълнена длъжността за заместник-началник на отбраната, да има промени в ръководствата на висшите учебни заведения и в една от службите на пряко подчинение на министъра на отбраната, в командването на един от трите вида въоръжени сили, в състава на военните ни аташета зад граница и др.

В петък е направена последна редакция на новите промени на Закона за резерва на Въоръжените сили, отговори на друг въпрос на „Отбрана“ министърът. „Утре последно го оглеждаме, защото съм възложил още две задачи – примерно да могат в резерва да служат доброволно и българи с двойно гражданство. Имаме много българи, било в Македония, било родени в САЩ, Канада, Германия или Англия, които са с българско и друго гражданство. Защо да не могат и те да служат в Българската армия“, каза той. Министърът смята тази седмица да внесе проекта в Министерски съвет, за да бъде приет от Народното събрание, което ще позволи да се направят финансовите разчети в бюджета за 2021 г. Според него, средствата няма да бъдат много. На този етап би могло да се покрият и от бюджета на Министерството на отбраната, прогнозира той.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  volxov5 02 юли 2020, 23:51
   
  3
   
  1

  При мене излиза....

  Един Българин яко се снима във филма на Джорч Лукас „Междузвездни войни“. И така Кой е той ли, ще го познаете в кадрите, които изтекоха в социалните мрежи.

  p.s

  Но след като министърът на отбраната на България показа завидните си умения в екшън на терен в Холивуд вече са нямали второ мнение и са били сигурни, че той е човекът за главната роля в новият сезон на „Междузвездни войни“.

  p.s.1

  Пробните снимки са протекли с невероятен успех, а нашият войвода се справя отлично на снимачната площадка казват запознати от кухнята.

  И така министърът на отбраната премина в нападение и се бори срещу имперските сили във филма в България обаче той е в комбина с тях, казват запознати от неговата групировка.

  p.s.2

  кадрови промени в генералския и адмиралския състав
  Министър Каракачанов предлага в резерва на Въоръжените сили да служат и хора с двойно гражданство

  Според продадени фалшиви БГ паспорти

 2. #2
  5ar 03 юли 2020, 11:02
   
  5
   
  17

  Българи-американци, идеалните за Ф-16 и вечната дружба. Да го духат българо-руските копилета. И турците също.

 3. #3
  гневен 03 юли 2020, 15:36
   
  9
   
  1

  За балансиране на тежестта най-дебелите са двата рая на снимката - министър и генерал на артелчиците! Дали двамата могат да се наведат ако изтърват нещо на пода?

 4. #4
  САМО НАПРЕД 03 юли 2020, 15:55
   
  13
   
  2

  $ЛАДУРИ!

  БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ роднит€ мижитурки!

  P.S.

  Д€$И,КАКТО СЕ РАЗБРАХМЕ ДОВЕЧЕРА У НАС,
  ЩОМ ЗАСПИНКА ФАТМАКЪТ П€Д€Р*$Т!

  И СПРИ ДА ЧАТИШ $Ъ$ БОБОКъ,
  МИСЛИ КАК ЩЕ УКРОТИШ МИ СМОКА!

  ПО-ЗДРАВ:


Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка