ПИСНА ИМ: ПОЛИЦАИТЕ ИЗЛИЗАТ НА ГОЛЯМ ПРОТЕСТ!

Pan.bg 03 юли 2020 | 20:20 views (2274) commentaries(4)
img
След провал в преговорите, полицаите излизат на протест в неделя
pan.bg

Провал на преговорите с ръководството на МВР. В резултат - полицаи от цялата страна излизат на протест в неделя (5 юли) от 13:00 ч. пред сградата на Министерството на вътрешните работи. "Господин Маринов (вътрешният министър Младен Маринов - бел. ред.) не можа да оцени жеста, че му предлагаме алтернатива, в която да не се излиза на протест. Очаквахме ангажименти със срок, а ръководството на МВР изрази само принципно становище, че би разговаряло с нас по спорните теми". Това заяви пред Actualno.com заместник-председателят на Синдикалната организация на служителите в МВР (СФСМВР) Илия Кузманов. Той обясни, че продължават да съществуват проблеми между синдиката и Правно-нормативната дирекция във Вътрешното ведомство. "Няма никакво движение по отношение на преодоляване на правния вакуум, свързан със заплащането на извънредния труд в системата", коментира Кузманов. По думите му извънреден труд в делничните дни не се компенсира по никакъв начин, а така годишно могат да се получат между 100 и 150 часа. По темата със заплащането на нощния труд, Кузманов посочи, че е постигнато искането от минимум един лев от 1 януари 2021 г. "Ще очакваме движение с оглед на това да не сме обаче пак на минимума. По-скоро на нас претенциите ни отиват към т.нар. "време на разположение", което се заплаща 10 стотинки на час. Тук сме направили предложение то да стане поне 35 стотинки, каза Илия Кузманов. Илия Кузманов Една система с много неизвестни: Кои са въпросите пред МВР през 2020 година? Защо служители на МВР съдят системата, кога нощният труд ще се заплаща повече от 1 лев на час, и реализира ли се намерението на държава... Прочети повече "Нашите искания са свързани и с промяна в ръководството на Дирекция "Правно-нормативна дейност" в МВР или предприемане на стъпки, които да докажат промяна в тяхното отношение към нас. Алтернативни са нещата. Една смяна на Грудева (Росица Грудева - бел. ред.), която е директор, би трябвало да има оздравителен ефект", счита още синдикалистът. Но по принцип смяна на човек не решава проблем, когато мисленето е същото. Ние предпочитаме да бъде демонстрирано намерение за друг начин на комуникация, защото най-големият проблем с тази дирекция е, че каквото и да предложим,
първата дума е "няма да стане", посочи Кузманов. Той съзря възможи политически протекции във въпросния отдел. Кузманов отбеляза, че протестът в неделя ще се състои при спазване на всички противоепидемични мерки. Отново се върнахме пред МВР, дълго време бяхме изместили центъра на недоволството си пред Народното събрание и Министерския съвет, но сега пак се връщаме в нашата къщичка, отбеляза Кузманов. По темата с допълнителните средства за полицаите на първа линия, свързани с пандемията от COVID-19, Кузманов уточни, че тези пари не са стигнали до всички служители в системата. По думите на Кузманов не всички негови колеги, които са били на първа линия, са получили средства и е имало субективни преценки в заложените критерии. "Получи се така, че хора, които сравнително малко или въобще не са били ангажирани, получиха средства. Съответно хора, които пък са били в центъра на епидемията - не получиха", коментира Кузманов. Той даде пример със служителите в дирекция "Жандармерия", които са били вътре в гетата - те не са получили средства, защото изискването е било да имат между две и три участия в КПП. "Да, те не са били на КПП, те са били още по-навътре от КПП-то", посочи Илия Кузманов.

Прочети още : https://www.actualno.com/society/sled-proval-v-pregovorite-policaite-izlizat-na-protest-v-nedelja-news_1477703.html?fbclid=IwAR1ZJjm9jt6ZR4nQQ9xKEMvPbK6Aw_MFS9T62vIkbZ1cK0OkcWjSW-6JHSo
© Actualno.com
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  volxov5 03 юли 2020, 23:43
   
  4
   
  2

  Интрига!!!!!


  Бойко Борисов е поискал от МВР да се подготви за ново затваряне на държавата във връзка с мерки против разпространението на заразата Covid 19, от вътрешно министерство обаче са отрязали Борисов с отказ предвид факта, че в последните няколко седмици синдикатите на МВР и министър Младен Маринов не могат да се разберат отново за парите на служителите.

  Според информацията с която разполагаме, от ведомството на Маринов буквално са заявили на Борисов, че служителите на МВР не желаят да участват в изграждането на нови КПП тата и последващият контрол на гражданите преминаващи през тях, затова Борисов да се обърнел към министерството на отбраната и министър Красимир Каракачанов.
  p.s

  От синдикатите на МВР отказват служителите от системата да седят изложени на слънце и температури над 40 градуса с маски и защитни облекла, защото това е опасно за здравето на всички. 2. #2
  Borei 04 юли 2020, 01:31
   
  5
   
  2

  --> #1
  Абе тези всичките в ред ли са?

  Има ли поне един, който да знае, че това с Covid 19 е спецоперация с която искат да изтребят И българите?


  Ще има "ново затваряне на държавата", "изграждането на нови КПП"-та и малтретиране на хората, БЕЗ НИКАКВИ МЕДИЦИНСКИ ПРИЧИНИ???

  И ето, тези защо само отказват???
  "МВР отказват служителите от системата да седят изложени на слънце и температури над 40 градуса с маски и защитни облекла, защото това е опасно за здравето на всички...."
  Дори и по 20 милиона да дадат на всеки полицай или военен, няма смисъл за тях да участват в тази идиотщина! Понеже няма да имат възможност да похарчат някога тези зелени "пари"!!!! А в същото време с изпълнанието на такива заповеди ще убият и всичките си близки, включително децата и жените си и накрая и самите себе си!!!

  Абе, не е ли време ПОЛИЦИЯТА, АРМИЯТА и всички българи да им покажем на тези психопати в САЩ среден пръст????

  Б.Б. заблуден ли е? Или са го подкупили? Или изплашили до смърт, та ще подлага народа на тези психопатски, сащиянски идиотщини???
  Тези са побъркани и искат насила да ни изтребят с идиотските си ваксини... НО, докато станат "готови", искат да тероризират народа, за да ги слуша и им се подчини и да умре....

  Добре е решила полицията и армията трябва също да се откаже!!! Те са от народа също!

  И какво, ако Б.Б. не намиери никой в България, който да притисне народа да го унищожават насила, то какво?
  Ще използват сащиянски негри (от базите им) с оръжие, които ще прокарват "карантината" и принудителното "ваксиниране" на българите, демек масово УНИЩОЖЕНИЕ????


  ОСЪЗНАЙТЕ СЕ!!! НЯМА ПАНДЕМИИ, НЯМА ОПАСНИ ВИРУСИ!!!
  Има ПЛАН ПО МАСОВО УНИЩОЖЕНИЕ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!!!
  Изработен от сащиянската олигархия за цял свят! Тръмп уж се бори с тях, но ето, че за сега все още не са победени и си карат по техният сатанински план!

  Включително и на всички полицаи, всичките военослужещи, всичките им жени, деца, внуци, родители.... са предвидени за унищожение....
  Е, това ли ще контролирате? Първо да се избие народа, а след това и самите силови структури и самите "важни" премиери, президенти и министри, всичките даже и най-богатите българи!

  Това е планът с КПП-тата... И останалите идиотщини, идващи от САЩ!!!

 3. #3
  KOREKTOR 1 04 юли 2020, 08:20
   
  5
   
  1

  "ПИСНА ИМ: ПОЛИЦАИТЕ ИЗЛИЗАТ НА ГОЛЯМ ПРОТЕСТ!"

  А НА ЗОМБИРАНИТЕ И ЧАЛГИРАНИ ОВЦЕ БЪЛГАРСКИ ДАЛИ ЩЕ ИМ ПИСНЕ ?

  СЛЕД ВСИЧКАТА ГАДОСТ И ПРОСТАЩИНА , КОЯТО ИЗЛИЗА НАЯВЕ В КТБ (КОЛОНИАЛНА ТЕРИТОРИЯ БЪЛГАРИЯ) И НЯМА И НАЙ-МЪНИЧЪК НАПЪН ЗА ПИСВАНЕ ЯВНО НЯМА НАДЕЖДА.

  ТОЙ Е ПРОСТ И ТЕ СА ПРОСТИ И ЗАТОВА СЕ РАЗБИРАТ.

  ЛЕСНО Е КАТО СИ ПРОСТ, ЛОШО И ТРУДНО Е КАТО СИ СЛОЖЕН.


  НАЛИ ТАКА РЕЧЕ ВОЖДЪТ СЛЪНЦЕ БОКО ТИКВОНИЕВ ВИНЕТУТОВ.

  ЯВНО ТРЯБВА ГЪЗОЛИЗЦИТЕ МУ ДА ИЗДАДАТ ЦИТАТНИК КАКТО ЕДНО ВРЕМЕ НА ЧИЧКО МАО В КИТАЙ И ВСИЧКАТА ГЕБЕРАСТКА ТИНЯ ПРОТИВНА ДА НОСЯТ ТЕЗИ КНИЖЛЕТА ДО СЪРЦЕТО СИ.

 4. #4
  jeliazko3y 04 юли 2020, 12:26
   
  6
   
  0

  В момента на българите или на част от тях им е важно дали ще могат да идат в Гърция на морето . Готови да стоят по 4-5 часа на слънцето в километрични опашки на не и да излязат и да бранят правата и свободите си.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка