Европейската комисия и посолствата са сезирани от Прокуратурата

Pan.bg 13 юли 2020 | 07:12 views (547) commentaries(5)
img ПАН.БГ
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Управителният съвет на Асоциацията на прокурорите в България остро и категорично възразява срещу опитите Прокуратурата да бъде намесена в политически борби, скандали и противопоставяния. Един от основните стълбове, около които се изгражда всяка правова и демократична държава, е принципът на разделението на властите. Съгласно Конституцията и българското законодателство Прокуратурата на Република България е неделима част от съдебната власт.

Именно това място е гаранция срещу опитите за отслабване на българската прокуратура, срещу стремежите да й бъде оказвано нерегламентирано влияние и натиск, срещу желанията на различни политически и олигархични кръгове за поставянето на Прокуратурата под контрол. Функцията за повдигане на обвинения на лицата, извършили престъпления, е от изключителната компетентност на Прокуратурата. Само и единствено наблюдаващите конкретните дела прокурори, на базата на събраните доказателства, на закона и на своето вътрешно убеждение, решават кой да бъде привлечен към наказателна отговорност. Никоя друга институция, държавен орган, политически субект или лице, няма право и не следва да се намесва в тази суверенна прокурорска дейност!

По същия начин, никой не следва да се намесва и в работата на независимия български съд, който е единственият орган, който да взема решения относно виновността на привлечените към наказателна отговорност лица. Изказваме своята подкрепа и уважение към всички работещи в системата на Прокуратурата на Република България прокурори, следователи и съдебни служители, които честно, съвестно и всеотдайно изпълняват своите професионални задължения.


ПРОКУРОРИТЕ НЕ СА МУТРИ! Прокурорите са тези, които заедно с останалите правоохранителни органи, стоят на пътя на мафията и мутрите и се борят за защита правата и интересите на всички български граждани. Прокурорите са преди всичко хора, които милеят за нашата родина България и полагат всекидневни усилия за защита на законността и справедливостта. Осъждаме всички опити да бъде принизен и очернен техният труд! Прокуратурата на Република България винаги стриктно и принципно ще изпълнява своите конституционни и законови отговорности и задължения и никога няма да бъде поставена на колене пред политически, олигархични, икономически или криминални кръгове! В условията на безпрецедентна световна пандемия и очертаваща се тежка икономическа криза българското общество има нужда от единство, мъдрост и здрав разум, а не от разделение и хаос. Призоваваме всички институции, политически субекти и медии към отговорно поведение!


Езикът на омразата и
стремежът за извличане на евтини политически дивиденти са пагубни! Нека всички ние заедно да градим държавността, да спазваме разделението на властите и да уважаваме българските закони и институции! Само така ще изградим модерно и демократично общество и ще превърнем България в просперираща европейска държава. Носим отговорност за това пред цялото българско общество, пред самите себе си и пред нашите деца.С уважение, Управителен съвет на Асоциацията на прокурорите в България

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/prokuraturata-sezira-evropeyskata-komisiya-i-posolstvata-za-opita-za-vvlichaneto-y-v-politicheski-protivoborstva_news757614.html
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  KOREKTOR 1 13 юли 2020, 10:30
   
  10
   
  6

  ГЕШЕВ Е СЕЗИРАЛ ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ И ПОСОЛСТВАТА КАТО ИМ

  ИЗПРАТИЛ КАСКЕТИ.

 2. #2
  САМО НАПРЕД 13 юли 2020, 19:27
   
  5
   
  4

  Отговор на коментар: #1

  КА$К€ТИТ€ $А ЗАПАЗ€НА МАРКА НА КОМУНЯГИТЕ!
  (Т. ЖИВКОВ )

  КУРО€ДКОВ,ЩЕ ТЕ СРИТАМ ПО КА$К€ТА! :))

 3. #3
  KOREKTOR 1 13 юли 2020, 21:39
   
  3
   
  5

  ЗА #2

  ЙОВОВ,

  ДВА,

  ДВА ЙОВОВ.

 4. #4
  UCK 14 юли 2020, 12:16
   
  0
   
  4

  Отговор на коментар: #3

  мършо дека си

 5. #5
  KOREKTOR 1 14 юли 2020, 20:35
   
  1
   
  0

  ЗА #4 UCK

  НА МАЙКА ТИ В ПУТКАТА ДОБИТЪК.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка