/ВИДЕО/ Повече от хиляда военнослужещи и стотици единици техника: Мащабни учения в района на Москва

Pan.bg 21 юли 2020 | 12:39 views (1516) commentaries(0)
img
pan.bg

Използвани са танкове T-72B3, бойни машини за пехота BMP-2, оръдейни системи от различни калибри, реактивни системи за залпов огън "Град".

На два полигона в близост до Москва - Алабино и Головенки - стартираха учения, като част от внезапната проверка на бойната готовност, съобщава пресслужбата на Западния военен окръг.

"Двупосочно тактическо учение с Севастополската мотострелкова бригада и мотострелковия полк на Гвардейската танкова армия на Западния военен окръг започна на полигоните "Алабино" и "Головенки" в Московска област като част от внезапната проверка на бойната готовност", се казва в съобщението.

Повече от хиляда военнослужещи участват в маневрите, задействани са около 250 единици въоръжение и военна техника, включително танкове Т-72Б3, бойни машини за пехота БМП-2, артилерийски оръдия от различни калибри, реактивни системи за залпов огън "Град", комуникационна технология от пето поколение и др. хеликоптери Ми-8, както и съвременни комплекси безпилотна авиация „Орлан-10“ и „Елерон-3“.

С помощта на дронове беше възможно да се изчислят данни за местоположението и движението на условния враг, които бяха предадени на командния пост.

Мотострелковите единици отработиха провеждането на настъпление, мобилна отбрана, преминаване към контраатака, както и разузнавателните и ударни действия. Използвани са Т-72Б3, BMP-2, 152-мм самоходни и буксируеми гаубици.

Ситуацията беше близка до бойна: военнослужещите използваха над 150 стандартни симулатора на експлозии на артилерийски снаряди. Упражненията се провеждат както през деня, така и през нощта.

T-72Б3 е дълбока модификация на танк T-72Б и се различава от своя предшественик в подобряването на повечето основни характеристики.

Танкът е оборудван с прицел "Сосна-У" и 1A40-4, автоматично съпровождане на целите, радиостанция Р-168-25У-2, хардуерно-софтуерен комплекс АВСКУ, тип оръдие 2A46M-5-01, двигател В-92С2Ф (1 130 к.с.) със системи, които осигуряват неговата работа.

В допълнение, танкът получи странични корпусни щитове с интегрирани модули на динамична защита от типа "Реликт" и решетъчни проекционни екрани на корпуса MTO, модули за динамична защита и решетъчни екрани на кулата.

БМП-2 е гъсенична бойна машина на пехотата, предназначена е за транспортиране на личен състав на фронтовата линия, повишаване на тяхната мобилност, въоръжение и сигурност на бойното поле в условия на използване на ядрено оръжие и съвместни действия с танкове в бой.

Основната разлика от BMP-1 е в по-голяма кула и оборудване с различен комплекс въоръжения. Екипажът на превозното средство се състои от трима души - водач, артилерист и командир. Също така в
машината се транспортира десант от седем души, които могат да стрелят чрез специални амбразури с личното оръжие.

Източник: tvzvezda.ru Снимки: img04.rl0.ru

Превод и редакция: pan.бг

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*