/ВИДЕО/: Разсекретиха първите видео кадри от Чернобил 1986 г.! Вижте какъв ще стане светът след ядрена война

Pan.bg 25 юли 2020 | 17:51 views (2277) commentaries(0)
img
pan.bg
В тези кадри ще видите ситуацията в първите дни след бедствието в атомната централа в Чернобил. Тук ще видите истинската "Червена гора" и нейния червен цвят след излагане на радиация, както и унищоженият енергоблок №4.

Видео „Разсекретено и рядко видео, заснемане на Чернобил 1986“ Първите кадри след инцидента, направени за правителството и допълнително заснемане на процеса на ликвидиране на последиците от бедствието. Заснемането се провежда от 27 април до 21 ноември 1986 г. Посветено е на паметта на всички ликвидатори.Заснемането беше скъпо за тези, които го направиха в изключително опасни условия. В крайна сметка нивата на радиация бяха чудовищни. Но за да се разбере ситуацията, тези снимки са били просто необходими. Хеликоптерът лети точно при срутването на атомната електроцентрала в Чернобил, където фоновата радиация беше до 10 000 рентгена, а температурата на въздуха достигна стотици градуса.

image

Можете да видите как изглежда Чернобилската зона днес 34 години след аварията във видеото „Екскурзия до Чернобил 2019, Зона на отчуждение“.

Пътуванията в зоната на отчуждение на Чернобил с информационна цел започнаха през 2004 г., тогава имаше официални делегации, множество журналисти, учени. Сега всеки пълнолетен гражданин може да влезе в зоната на отчуждение. По време на обиколката можете да изпитате пост-апокалиптичната атмосфера на това, какъв би могъл да стане светът след ядрена война или края на света.

Какво включва еднодневната туристическа обиколка и как изглежда мястото на най-голямата ядрена катастрофа днес:

Източник: yandex Снимки: yandex/ i.ytimg.com

Превод и редакция: pan.бг

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*