Русия коригира условията за използване на ядрено оръжие - вече по всяко време върху всяка страна в света

Pan.bg 07 авг 2020 | 17:46 views (1655) commentaries(0)
img
pan.bg

Въпреки факта, че по-рано стратегията за използване на ядрено оръжие от руските военни се основаваше само на факта, че врагът трябва да бъде първият, който извърши ядрен удар на територията на Русия, стана известно за вероятните корекции на използването на ядрените оръжия от Русия.

Според представители на руското министерство на отбраната, за да могат руските военни да използват ядрено оръжие, обаче трябва да бъдат изпълнени две условия. Като се вземе предвид настоящата дестабилизираща ситуация в света, това означава, че руски ядрен удар може да бъде нанесен във всеки един момент, тъй като потенциално и двете условия вече са отработени.

„Най-важният постулат за гарантиране на военната сигурност на нашата държава е гарантираното възпиране на всеки потенциален враг, включително коалицията, от разгръщане на военна агресия срещу Руската федерация и (или) нейните съюзници. Той се основава на бойните възможности на вътрешните въоръжени сили да нанасят "неприемливи щети" на агресора при всякакви, дори най-критичните условия на ситуацията.

Първото условие е свързано с получаването на достоверна информация за изстрелването на балистични ракети, атакуващи територията на Русия и (или) нейните съюзници. Самият факт за изстрелване на балистична ракета ще бъде записан от система за предупреждение за ракетна атака. Условията за използването на ядрени и други видове оръжия за масово унищожение от противника, за въздействието върху критично важни обекти на Русия, за агресията с използването на конвенционални оръжия не трябва да предизвикват въпроси в експертите.

На поставеният въпрос, каква е целта на агресията срещу Русия, която има значителен ядрен потенциал, може да бъде даден конкретен отговор - унищожаването на Русия като държава ", съобщава в. "Красная звезда", позовавайки се на началника на Главна оперативна дирекция на Генералния щаб на въоръжените сили генерал-майор Андрей Стерлин и водещ научен сътрудник в Центъра за военно-стратегически изследвания на Военната академия на Генералния щаб, полковник Александър Хряпин.

Всъщност днес САЩ изстрелват балистични ракети към Русия, без да координират провежданите тестове, пример за това са последните тестове на хиперзвукова ракета, за които беше съобщено малко по-рано. Освен това тестовете на това оръжие са насочени срещу Русия, във връзка с което и двете условия могат да се считат за изпълнени и следователно това дава право на Русия да използва ядрено оръжие почти по всяко време.

Източник: avia.pro Снимка: avia.pro

Превод
и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка