Разказаха за мощно "геофизично" оръжие на САЩ - с опасен странични ефект върху цялата планета /СНИМКИ/

Pan.bg 14 авг 2020 | 22:25 views (1445) commentaries(0)
img
pan.bg

Според експерта страничен ефект от американската система е образуването на йонни облаци, в които се появяват плазмени участъци.

Константин Сивков, заместник-ръководител на Руската академия за ракетни и артилерийски науки по информационна политика, доктор на военните науки, разказа за климатичните оръжия на американците.

image

На страниците на "Военно-промышленного курьера" той пише, че първоначално Програмата за научноизследователска дейност с висока честота е създадена като система за противоракетна отбрана. Сивков съобщава, че действието на системата е да генерира мощно микровълново лъчение. Именно то е способно да деактивира електрониката на ракета, бойна глава или атакуващ самолет. Според Сивков страничен ефект от американската система е образуването на йонни облаци, в които се появяват плазмени участъци.

image

Експертът пише, че по време на тестовете на системата се оказа, че нейната работа е начин да повлияе на геофизиката на Земята и времето върху цели региони на планетата. Докторът на науките Сивков обясни това явление с връзката между йоносферата и тропосферата.

image

На страниците на "Военно-промышленного курьера" военният експерт пише, че в момента тази система представлява много сериозна заплаха, тъй като е абсолютно невъзможно дори да се предвиди не само приблизителното място на въздействие, но и последствията. Анализаторът вярва, че веднага щом методиката за прогнозиране се появи в САЩ, системата, получила съкращението HAARP, ще се превърне в много мощно климатично оръжие.

image

В заключение експертът написа, че в обозримо бъдеще има голяма вероятност за появата на нов тип оръжие, което ще бъде в състояние да разгърне катаклизми и природни бедствия на територията на противника.

Източник: voennoedelo.com Снимка: voennoedelo.com

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка