Warning: getimagesize(https://www.mod.bg/bg/fn/uploads/Eft-A1.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Адмирал Ефтимов и генерал Тод Уолтърс обсъдиха актуални теми на Алианса

Pan.bg 15 авг 2020 | 18:26 views (313) commentaries(0)
img ПАН.БГНачалникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов проведе работно посещение в Съюзното командване по операциите на НАТО в Монс, Кралство Белгия. Адмирал Ефтимов бе посрещнат с официална церемония от върховния главнокомандващ на Съюзните сили на НАТО в Европа генерал Тод Уолтърс вчера, 13 август.

Адмирал Ефтимов и генерал Уолтърс обсъдиха на работна среща оказването на съюзна подкрепа за усилване мисията за охраната на въздушното пространство на страната (enhanced Air Policing), което ще бъде и в интерес на повишаване подготовката на българските Военновъздушни сили за изпълнение на мисията в съюзен формат.

Друг акцент в срещата е бил трайното преместване на регионалната функция за морско координиране (RMCF) за Черно море от състава на Морското командване на НАТО във Военноморския координационен елемент в гр. Варна, където ВМС на Република България имат изградени инфраструктура и способности.

Потвърден е дългосрочният ангажимент на страната ни в международните усилия за трайно възстановяване на Афганистан, чрез продължаване участието на български военен контингент в мисията на НАТО „Решителна подкрепа“. Началникът на отбраната наблегна върху всестранното осигуряване на нашия контингент с акцент защита на силите.

България е приела да домакинства срещата на началниците на отбраната на страните-членки на НАТО от Централна Европа в началото на 2021 г.

Обсъдени са били актуални теми от дневния ред на Алианса като изграждане на способности за възпиране и отбрана и прилагане на концепциите за реализиране на актуалната Военна стратегия на НАТО.

В срещите участваха представители от Щаба на отбраната и националният военен представител в Съюзното командване по операциите на НАТО генерал-майор Красимир Кънев.Източник
сайт МО
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка