Американски бомбардировач атакува пет руски кораба в Баренцово море

Pan.bg 12 сеп 2020 | 15:45 views (3549) commentaries(0)
img
pan.bg

Пет руски военни кораба в Баренцово море бяха нападнати от американски бомбардировач.

Американски бомбардировач B-52 започна атака срещу пет руски военни кораба, които се появиха във водите на Баренцово море край бреговете на Норвегия. Последните осигуряват сдържане на кораби на НАТО, разположени в бойна формация на разстояние 300 километра. Експертите не изключват, че руските военни кораби са били специално привлечени за разработване на такъв сценарий.

Към момента редакцията на Avia.pro разполага с информация, че поне един американски стратегически бомбардировач B-52 е бил използван за полети над водите на Баренцово море. Точният маршрут на последния остава неизвестен, тъй като транспондерът на бомбардировача е бил деактивиран, но очевидно американският военен самолет е действал точно в района с руски военни кораби (един танкер и четири бойни кораба на руския флот - бел. Ред.).

Експертите не изключват, че тактиката на примамване се изработва поради причината, поради която НАТО не иска да ходи на провокации в руските териториални води, тъй като в противен случай Русия ще разглежда този акт като агресия и може да предприеме всякакви мерки, за да осигури защитата на суверенитета на страната, включително и унищожаването на вражеските кораби без предупреждение.

Източник: avia.pro Снимка: avia.pro

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*