Началникът на щаба на ВВС на САЩ прогнозира война, сравнима с Втората световна война

Pan.bg 12 сеп 2020 | 20:18 views (4616) commentaries(0)
img
pan.bg

Американските ВВС ще трябва да се променят - и то бързо - за да имат шанс за победа в бъдеща война. Това е основното послание на новия началник на щаба на ВВС на САЩ генерал Чарлз Браун, озаглавен "Ускоряване на промяната или загуба" ('Accelerate Change or Lose').

За да спечелят евентуална бъдеща война с Русия и Китай, американските ВВС трябва да се откажат от остарелите мисии и технологии, както и от програми, които няма да им помогнат в противодействието на бъдещите заплахи. "Бъдещите бюджетни ограничения вероятно ще изискват най-трудните решения относно структурата на ВВС през последните няколко поколения", каза Браун, цитиран от Defense News.

Бъдещата война с подобна мощна държава няма да бъде като войните от последните две десетилетия, предупреждава Браун. Подобна война, по негово мнение, няма да се разгърне далеч от бреговете на САЩ - военните пилоти трябва да са готови да се бият, понасяйки бойни загуби в условия на рискове за страната, по-подобни на ерата на Втората световна война.

Браун ще стане първият чернокож военен лидер, който ще ръководи отделен вид войски на американската армия. Очаква се той да се обърне за първи път към новите си подчинени в понеделник, 14 септември.

Източник: vesti.ru Снимка: AP Images

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*