Warning: getimagesize(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Не е известно името на услугата in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Warning: getimagesize(https://www.yatrend.ru/wp-content/uploads/2020/09/x4ebeed7266313e541af8af17ca0a7b3c.jpg.pagespeed.gp+jp+jw+pj+wa+ws+js+rj+rp+rw+ri+cp+md+iq=75.ic.yLEfhMVfi7.jpg): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Не е известно името на услугата in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Експерти: САЩ и Запада може да влязат в мащабна война с Русия за Крим

Pan.bg 24 сеп 2020 | 17:01 views (4193) commentaries(0)
img pan.bg

В Крим може да започне мащабен военен сблъсък между Русия и Запада , каза политологът Роман Травин пред «Свободной прессе».

Съветникът на бившия президент на Украйна Петро Порошенко Дейвид Жвания каза, че през 2014 г. тогавашният президент на САЩ Барак Обама е забранил на украинските власти да изпращат армия за защита на Крим.

Днес Евгений Валяев, политически анализатор от Фондацията за "Народна дипломация" за развитие на институциите на гражданското общество, нарече изявлението на Жвания неправдоподобно поради много причини, тъй като през 2014 г. украинското правителство не беше нещо толкова монолитно, че да може да му се дават команди, както и това, че Обама не може лично да издаде такава заповед, защото американските президенти съществуват в сложна система от контрол и баланс.

На свой ред Травин, ръководител на проекта „Отворена аналитика“, призна, че през 2014 г. руските и американските власти са могли да проведат консултации относно ситуацията в Крим: Москва може да посочи червени линии, а Вашингтон да се съгласи да не ги пресича.

Политологът също изрази мнение, че в момента Западът не е напълно готов да върне Крим на Украйна с въоръжени средства. В същото време, като взе предвид най-новите тенденции, той призна, че ако опитите на Запада да получи подчинение от Русия чрез студени методи не подействат, тогава Крим може да стане точката, от която ще започне мащабен военен сблъсък между Русия и Запада.

Източник: news.rambler.ru Снимка: www.yatrend.ru

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка