Алиев посочи единственото условие за прекратяване на боевете в Карабах /СНИМКИ/

Pan.bg 30 сеп 2020 | 20:38 views (1628) commentaries(0)
img
pan.bg

Алиев припомни, че Карабах е изконна територия на Азербайджан.

По време на среща с ранени военнослужещи в Централната болница в Баку, президентът на Азербайджан Илхам Алиев заяви, че войната в Карабах ще приключи, когато Ереван изтегли войските си от зоната на конфронтация.

image

„Имаме едно условие - безусловното изтегляне на арменските въоръжени сили от окупираните територии. Ако арменското правителство изпълни това условие, боевете ще спрат, ще има мир “, каза Илхам Алиев предаде РИА Новости.

image

Президентът отбеляза, че арменското ръководство трябва да носи отговорност. В същото време той изрази надежда, че арменците ще го разберат правилно.

„Хиляди арменци живеят на територията на Азербайджан, никой няма да им каже лоша дума, те са наши граждани“, каза Алиев.

image

Алиев припомни, че Карабах е изконна територия на Азербайджан. Според президента страната му ще направи всичко, за да възстанови териториалната си цялост. Освен това той заяви, че международното право е "на страната" на Азербайджан.

image

Ситуацията в Нагорни Карабах ескалира на 27 септември. Армения и Азербайджан се обвиняват взаимно в провокации и обстрели. Властите на двете страни обявиха началото на мобилизация, а в Армения беше въведено военно положение.

Източник: voennoedelo.com Снимки: voennoedelo.com/ cdn21.img.ria.ru

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*