Алиев: Губадли под азербайджански контрол, унищожена е вражеска техника

Pan.bg 26 окт 2020 | 07:30 views (821) commentaries(0)
img
пан.бг


Алиев обяви превземането на Губадли под азербайджански контрол и унищожаването на вражеската техника


Буквално едновременно с новините от Вашингтон за постигането на следващите споразумения за т. Нар. Хуманитарно примирие, президентът на Азербайджан Илхам Алиев обяви, че азербайджанската армия ще поеме контрола върху нови територии в зоната на битката. Според Алиев войските контролират няколко населени места в района на Губадли, включително Губадли (Кубатли).


Министерството на отбраната на Азербайджан съобщава, че по време на битките в различни посоки на фронта са унищожени няколко единици вражеска военна техника, включително 2 БМП, шест D-30, армейско превозно средство и др.

Преди време арменската страна демонстрира използването на безпилотен самолет "камикадзе", който се врязва в малка сграда със скорост. Говорителят на ведомството Шушан Степанян казва, че това е безпилотник, произведен от арменци, „демонстриращ внедряването на високи технологии“.


Връщайки се към темата заовладяването от азербайджанските войски на част от територията на региона Губадли и директно регионалния център Губадли (Кубатли), трябва да се отбележи, че от тази територия има възможност да се пресече комуникационният път от Армения до Нагорно-Карабахска република. Говорим за транспортния маршрут Горис-Лачин (Бердзор) -Суша-Степанакерт.

Алиев обяви превземането на Губадли под азербайджански контрол и унищожаването на вражеската техника

Ако след преговорите във Вашингтон настъпи така нареченото хуманитарно примирие, тогава може да се заяви, че това ще бъде от полза преди всичко на Азербайджан. Войските ще имат време да се укрепят в окупираните територии, като ги оборудват с дългосрочни позиции.

Използвани снимки:
Министерство на отбраната на Азербайджан

източник
военное обозрение


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


Алиев: Губадли под азербайджански контрол, унищожена е вражеска техника

PREVIOUS PHOTO 1/1 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*