Лидерите на Г-20 приеха заключителна декларация

Pan.bg 22 ное 2020 | 22:49 views (637) commentaries(1)
img ПАН.БГ


Лидерите на Г-20 приеха заключителна декларация


Лидерите на страните от Г-20 приеха окончателната декларация на срещата на върха, в която се ангажираха да "водят света към силна, устойчива, балансирана и пълноценна ера след новата пандемия на коронавируса".
„Оставаме ангажирани да подкрепяме всички развиващи се и по-слабо развити страни, тъй като те са изправени пред взаимосвързаните здравни, икономически и социални въздействия на COVID-19, признавайки специалните предизвикателства в Африка и малките островни развиващи се държави,“ в документа.
Страните от Г-20 се ангажираха да насърчават справедливото разпространение на ваксини, лекарства и тестове за COVID-19 по целия свят, така че по-бедните страни да не остават встрани.
В декларацията се посочва още, че участниците подкрепят мораториума върху изплащането на дългове от най-бедните страни в света до края на юни 2021 година. Лидерите заявиха, че глобалната икономика започва да се възстановява, но процесът остава "неравномерен, силно несигурен и обект на повишен риск от спад".

Страните се ангажираха да „продължат да използват всички налични политически инструменти толкова дълго, колкото е необходимо, за да защитят живота, работните места и доходите“, и призоваха банките за развитие да увеличат усилията си за подпомагане на най-бедните страни да преодолеят кризата. Те признаха специалните предизвикателства пред африканските държави и малките островни развиващи се държави.
"Подкрепата на многостранната система за търговия е толкова важна сега, както винаги. Ние се ангажираме да създадем свободна, справедлива, приобщаваща, недискриминационна, прозрачна, предсказуема, стабилна търговска и инвестиционна среда и да поддържаме границите отворени. Ще продължим да работим, за да осигурим равни условия за създаване благоприятна бизнес среда ", се казва в документа.
Двудневната конферентна среща на върха завърши с приемането на Декларацията от Рияд, след което Саудитска Арабия предаде председателството на Г-20 на Италия.
От 1999 г. Г-20 е неформална асоциация на най-големите икономически развити и развиващи се страни, включва 19 държави (Австралия, Аржентина, Бразилия, Великобритания, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Канада, Китай, Мексико, Русия, Саудитска Арабия, САЩ, Турция, Франция, Южна Африка, Южна Корея и Япония), както и Европейския съюз.


източник

РИА новости


© РИА Новости / Алексей Николски
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 23 ное 2020, 09:31
   
  1
   
  1

  И тия пеят същото?
  Какво са се "хванали" за този "корона вирус" толкова?

  По официалната статистика на частната организация (Бил Гейтс и останалите му "приятели" основно я финансират днес, а някога е била "световна" и е била и независима от богаташите...), "Световна здравна организация", до вчера 22 ноември за цяла година от както започна тази "велика трагедия" са починали 1 377 395 човека по цял свят:

  "Globally, as of 2:31pm CET, 22 November 2020, there have been 57,882,183 confirmed cases of COVID-19, including 1,377,395 deaths, reported to WHO."

  https://covid19.who.int/

  Е, заслужава ли си тогава да слушаме навсякъде постоянно бла, бла, бла.... за "корона вирус"????

  Че то, сигурно повече индийци са починали за тази година от отравяне от гъби? По магистралите за това време са се избили също повече "търсачи на силни усещания"! Или имаше изказване в нета, че от глад са починали над 7 милиона души, пак за същото време? Е, тогава?

  Е, за какво е цялата тази идиотщина с "короната"? Мислете, какво се прикрива с това? За какво на някои им е важно да ни "забиват мозъците" с този незначителен вирус....
  От сезонните грипове умират повече хора и то даже и без да са имали други, придружаващи сложни заболявания.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка