Американски анализатори : Вероятност за война между различни държави през 2021 г.

Pan.bg 17 яну 2021 | 13:26 views (606) commentaries(0)
img
пан.бг
Американски анализатори CFR посочиха нивото на вероятност за война между Украйна и Русия през 2021 г.


Американската неправителствена аналитична организация CFR (Съвет по външни отношения) представи доклад, който изследва потенциални военни конфликти, които могат или да се разпалят, или да се влошат през 2021 г. При извършване на анализите представители на CFR взеха предвид ситуацията в определени региони по света, влиянието върху това положение на страните, включени в тези региони или разположени на техните граници. Експертите на този съвет разделиха вероятността от конфликти на три подгрупи : висока вероятност, средна (умерена) и ниска.


Докладът на американски анализатори подчерта няколко държави и асоциации, които потенциално биха могли да станат участници във въоръжени конфликти. Русия също е включена в списъка CFR. В допълнение към страната в списъка - САЩ, Северна Корея, Китай и Тайван, Сирия, Турция, Венецуела, Иран, Афганистан, поотделно - целият блок на НАТО и други страни.

По-конкретно,CFR посочва нарастващата вероятност от въоръжен конфликт между САЩ и Иран, към който Израел може да се присъедини. В същото време беше заявено, че конфликтът може да се разлее в дигиталното поле - „с цифрови атаки срещу американски комуникационни системи“. Тази вероятност се класифицира като висока с висок риск.

Конфликтите със „среден потенциал за растеж“ включват конфликтите в Етиопия и Йемен.

В аналитичното резюме се разглежда и „руско-украинският конфликт“. Служителите на CFR нарекоха вероятността от война между Русия и Украйна през 2021 г. "умерена" със "средна заплаха". Конфронтацията между Армения и Азербайджан тази година принадлежи към същия клас на вероятност и заплаха.

В Украйна обърнаха внимание на тази публикация на американски анализатори, за да представят за пореден път своята неизменна теза за това, че Украйна води война срещу Руската федерация. Ще припомним, че по-рано главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Руслан Хомчак заяви, че задачите на въоръжените сили на страната включват реформиране на такова ниво, че „агресорът да се откаже от посегателствата, осъзнавайки, че може да понесе големи загуби“.


Използвани снимки:
Facebook / въоръжените сили на Украйна

източник

topwar.ru
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка