СКАНДАЛ: ЯПОНИЯ СГЛОБЯВА F-35 С ЦЕННИ МЕТАЛИ ВНЕСЕНИ ОТ КИТАЙ, ЧРЕЗ САЩ

Pan.bg 28 фев 2021 | 11:11 views (849) commentaries(0)
img
пан.бг
„Продажба на редки метали на противници“: Реакция на китайските читатели на японските изтребители F-35

В Япония, в съоръженията на Mitsubishi Heavy Industries,е произведен първият изтребител F-35A през 2021 г. под американски лиценз. Спомнете си, че Япония е сред страните по света, които прилагат съвместна програма с американците за създаване на изтребители от пето поколение.


Из японската преса:

Добър ден е за южната площадка на Mitsubishi Heavy Industries в Комаки. На този ден в Япония беше построен 23-ият самолет F-35A. Веднага е предаден на японските сили за въздушна самоотбрана. И това е първият изтребител F-35A, пуснат у нас през 2021 година.

Тази информация породи голям интерес към Китай. Факт е, че материали от САЩ се доставят в Япония за производството на изтребители F-35. Наред с други неща - продукти от редки земни метали и самите редки земни метали. А тези ценни метали САЩ купуват от Китай. Именно този факт предизвика възмущение от китайски потребители.

Ето няколко коментара на китайски читатели към материала на военната публикация в Сина, където те говориха за използването на редки ценни метали, добивани в КНР, за изграждането на бойни самолети в Япония. Реакцията е предимно отрицателна.

Загрижен съм, че Mitsubishi произвежда високотехнологични военни продукти, базирани на китайски суровини, което му дава допълнителна възможност да нахлуе в Китай. Но много от нашите служители подкрепиха отварянето на представителства на японския Mitsubishi в Китай, аргументирайки го с въпроси на икономическото сътрудничество. В резултат на това те използват нашите метали, теглят пари от Китай, за да създадат военна техника, насочена срещу Китай.

Изненадващо, ние изнасяме редки земни метали за нашите противници, те изграждат самолети на базата на нашите суровини. В същото време ние самите не можем да създадем двигател за изтребителя J-20.

Япония е съюзник на САЩ и това е разбираемо. Но защо все още продаваме критични суровини на САЩ, които ни наричат "​​основни врагове"?

Трябва да развием нашия индустриален потенциал. Във военно отношение е време да доведем създаването на J-31 до своя логичен завършек. Тогава той може да се базира на нашите самолетоносачи. И Япония ще има проблеми.

По-рано в Япония беше обявена информация за откриването на огромни находища на редки земни метали. Това е поле, разположено в Тихия океан близо до остров Минамитори. Установено е, че находището е
богато на итрий, европий, тербий и диспрозий. Япония обаче все още не е започнала развитието на тази област.източник

военное обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка