САЩ планира военни разходи през финансовата 2022 г., 715 милиарда долара

Pan.bg 10 апр 2021 | 15:41 views (362) commentaries(0)
img
пан.бг
Белият дом иска 715 млрд. Долара за отбрана през 2022 г.
Кратък проект на федералния бюджет на САЩ за фискалната 2022 г. гласи, че администрацията на Джо Байдън възнамерява да продължи модернизацията на ядрения арсенал, започната по времето на Доналд Тръмп.
Американската администрация възнамерява да поиска от конгреса на САЩ военни разходи през финансовата 2022 г., 715 милиарда долара, съгласно бюджетните предложения на Белия дом, изпратени в петък до ръководството на Конгреса.

Както е отбелязано в тези документи, исканото отпускане на отбраната на посочената сума "дава приоритет на противодействието на заплахата от Китай като основно предизвикателство" пред Пентагона. "Министерството на отбраната на САЩ също ще се стреми да ограничи дестабилизиращото поведение на Русия", се казва в предложението на изпълнителната власт на САЩ.

За фискалната 2021 г. предишното правителство на САЩ, водено от президента Доналд Тръмп, поиска 740,5 млрд. Долара от Конгреса за разходи за отбрана.

Освен това в настоящия кратък проект на федералния бюджет на САЩ за фискална 2022 г., който по-късно ще бъде допълнен от Белия дом, се посочва, че засега настоящата администрация на САЩ, водена от президента Джо Байдън, възнамерява да продължи модернизацията на ядрената арсенал, започнат по времето на Тръмп. "[Бюджетното] искане <...> поддържа силна и надеждна способност за ядрено възпиране, за да гарантира сигурността на страната и съюзниците на САЩ. И докато администрацията преразглежда ядрената доктрина, искането подкрепя продължаващата ядрена модернизация програми, като същевременно се гарантира, че тези усилия са устойчиви “, подчертават документите.

© Дмитрий Кирсанов / ТАСС

източник

тасс
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка