Украински генерал: Ако Русия ни нападне, да не чакаме дивизиите на САЩ и НАТО още на следващия ден

Pan.bg 11 апр 2021 | 09:39 views (1081) commentaries(1)
img
пан.бг


Генерал от въоръжените сили на Украйна: „Ако има нападение от Русия, няма нужда да чакаме дивизиите на САЩ и НАТО още на следващия ден“.

В Украйна продължават да ескалират ситуацията, като твърдят, че Русия се готви за атака. Всякакви политически и военни представители на съседната държава говорят за това всеки ден и час. Сред тях е генерал-лейтенант от въоръжените сили на Украйна, бивш командир на т. Нар. "АТО" в Донбас Михаил Забродски.


Забродски:

Въпреки факта, че сме подкрепени от Запада и мощта на нашите въоръжени сили нараства, не може да се изключи, че Русия ще атакува Украйна.

Заслужава да се припомни, че същите хора, които твърдят, че Русия е атакувала Украйна повече от 7 години и че Въоръжените сили на РФ провеждат военни операции срещу нашите въоръжените сили постоянно, сега наистина са убедени за „предстоящата атака срещу Украйна“.

Генерал Забродски:

Русия може да намери у нас хора, които се интересуват от руската окупация.

Според генерала на въоръжените сили на Украйна, „ако Русия реши да атакува Украйна, изпълнението на такъв план ще отнеме от един ден до седмици“.

Забродски:

Те имат техническата и чисто военна способност да изпълняват военните си планове.

В същото време Забродски заявява, че за Русия ще бъде трудно да задържи окупираните територии.

Бившият командир на "АТО" в интервюто си добави, че Украйна се нуждае от балансиран подход към развитието на ситуацията. Генерал-лейтенантът от въоръжените сили на Украйна отбеляза, че „ако има нападение от Русия, тогава няма нужда да чакаме дивизиите на САЩ и НАТО на следващия ден“.

Забродски:

Трябва да се разбере, че дори в случай на атака срещу една от страните от НАТО, реакцията на всички членове на алианса няма да последва веднага. Те имат сложен и далеч не автоматичен механизъм там.

Генералът на въоръжените сили на Украйна добави, че Украйна на първо място трябва да разчита на себе си, въпреки че на Запад декларират подкрепата си.

Използвани снимки:
Кабинет на президента на Украйна

източник
военное обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  volxov5 11 апр 2021, 21:41
   
  2
   
  1

  ``Генерал от въоръжените сили на Украйна: „Ако има нападение от Русия, няма нужда да чакаме дивизиите на САЩ и НАТО още на следващия ден``

  p.s

  Няма смисъл,урките не са в отанчо и eu..
  Други буболечки,ще ги нападнат..т.е боклуци

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка