Изтребителят от шесто поколение, разработен от САЩ, направи първия си полет /ВИДЕО/

Pan.bg 15 май 2021 | 16:03 views (2195) commentaries(0)
img
pan.bg

Съединените щати започнаха фазата на тестване на изтребителя от шесто поколение.

Въпреки факта, че за разработването на американски изтребител от шесто поколение стана известно само преди няколко години, заместник-началникът на щаба на ВВС на САЩ по стратегиите Клинтън Хиноут направи изявление, че изтребителят вече е направил първия си полет и до 2030 г. този боен самолет ще започне да заменя изтребителите F-22, които са на въоръжение в САЩ.

Според Хиноут, американският изтребител от шесто поколение вече се издигна във въздуха, при това, самолетът ще има модулна конструкция и може да бъде както пилотиран, така и безпилотен, което се явява един от факторите, че бойната машина принадлежи към изтребители шесто поколение.

„ВВС все още не са оповестили момента, в който самолетът, разработен по програмата NGAD, ще постъпи на въоружение, въпреки че септември миналата година беше обявено, че поне някаква демонстрационна платформа за тази програма вече лети.

В свое интервю Хиноут намекна, че втори демонстратор - вероятно, изцяло с нов дизайн-продължение - вече е в начален стадий на производство. „Докато позволявате на тази програма да се развива по спирала, вие разработвате следващата платформа“, с нов софтуер и сензорна технология, каза Хиноут. Той също така намекна, че нови итерации могат да се появяват на всеки пет до осем години “, съобщава The Drive.

Известно е, че с въвеждането на изтребители от шесто поколение, ВВС на САЩ искат да намалят броя на изтребителите намиращи се на въоръжение в страната само до четири типа.Източник: avia.pro Снимка: avia.pro Видео: Военное дело / youtube

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка