Азербайджан напредна с още 2 километра по-дълбоко в територията на Армения и се укрепва/КАРТИ, ВИДЕО/

Pan.bg 15 май 2021 | 17:19 views (1441) commentaries(0)
img
pan.bg

Азербайджан отрязва района на Сюник от армията.

Преговорите, проведени между Ереван и Баку за изтеглянето на азербайджанските сили от територията на Армения, бяха не само неуспешни, но и доведоха до факта, че азербайджанската армия допълнително превзе няколко квадратни километра от територията на Република Армения. По този начин, според Avia.pro, азербайджански военнослужещи завземат район на 6 км западно от село Верин Шоржа, област Гегаркуник, като разполагат силите си тук и пристъпват към укрепване на района.

image

„Видеото е заснето на място на около 6 км западно от Верин Шоржа, на планински склон. Границата на окупирания от Азербайджан Карвачар и района Гегаркуник на Република Армения минава по планинските върхове, но както се вижда от видеоматериала, азербайджанските войници стоят на участък от склона и напредват 2 км по права линия “, съобщават арменски медии.

image

Вземайки предвид разполагането на азербайджански сили в този регион, експертите изразяват мнението, че Баку възнамерява да отреже района Сюник от територията на Армения, като по този начин прави коридор към Нахичеван.Няколко часа по-рано, арменският министър-председател Никол Пашинян поиска спешна военна помощ от Русия, но руската страна все още не е изразила официалната си позиция по този въпрос, въпреки факта, че азербайджанските сили заплашват и руските военни съоръжения, разположени преди това в района на Сюник.

Източник: avia.pro Снимка: avia.pro Видео: ArmLur TV / youtube

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка