Путин разказа какво ще се случи с Русия, след като напусне президентския пост

Pan.bg 19 юни 2021 | 16:42 views (3827) commentaries(0)
img
pan.bg

Руският президент Владимир Путин счита, че след като напусне президентството, страната няма да рухне за една нощ.

Такава формулировка във въпроса беше предложена от журналиста на американската телевизионна компания NBC Кир Симънс, който интервюира Путин. Той припомни измененията в Конституцията, които дават възможност на настоящия президент да остане на поста си до 2036 г., и попита какво ще се случи с Русия след това.

Путин припомни състоянието на Русия през 2000 г., когато за първи път започна своята работа. Според него, тя „балансираше на ръба на запазване на своя суверенитет, териториална цялост, броят на гражданите под прага на бедността беше колосален и катастрофален, нивото на БВП падна под основата“.

"Но сега ситуацията е различна. Сега има много проблеми, но ситуацията е съвсем различна. Един ден на мое място определено ще дойде друг човек. И защо всичко това трябва да се срине, или какво?" - отговорите на държавния глава са дадени на уебсайта на Кремъл.

Той каза, че през това време властите са успели да "задушат" тероризма в зародиш.

"Това трябва да се съживи отново или какво? Мисля, че не. Друг е въпросът, че различни хора с различни възгледи могат да се появят на политическата сцена. Е, това е добре", добави Путин.

Президентът отбеляза, че „той е толкова обвързал своята съдба със съдбата на страната“, че за него няма по-значима задача от укрепването на Русия. В същото време Путин отбеляза, че ако види човек с градивни възгледи, „който е отдаден на страната“ и „е готов да постави целия си живот на олтара на Отечеството“, той ще направи всичко, за да го подкрепи .

"Понякога, разбира се, това е естествен процес, биологичен - всички ние ще бъдем заменени: вие ще бъдете на вашето място, аз на моето. Но съм сигурен, че фундаменталните основи на руската държавност, руската икономика, политическата система ще бъдат такива, че ще застане здраво на краката си и уверено ще гледа към бъдещето“, каза Путин.

Той подчерта, че животът му след президентството е "въпрос от третостепенно значение", а най-важното - "съдбата на страната и нейният народ".

Източник: РИА Новости Снимка: kgd.ru / Калининград.Ru

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка