Украинската Рада одобри увеличаването на броя на въоръжените сили на Украйна

Pan.bg 16 юли 2021 | 19:21 views (820) commentaries(0)
img
ПАН.БГ

Радата одобри увеличаването на броя на въоръжените сили на Украйна
Решението ще позволи общият брой на военнослужещите да се увеличи до 215 хиляди.
Върховната Рада прие законопроект за увеличаване броя на въоръжените сили на Украйна (AFU) с 11 хиляди души, което ще доведе до общ брой на военнослужещите - 215 хиляди. Съответният документ беше подкрепен в петък от 325 депутати при 226 необходими.

„На законодателното ниво се предлага да се увеличи броят на въоръжените сили на Украйна с 11 хиляди военнослужещи, за да се осигури функционирането на отделен вид на въоръжените сили на Украйна - Силите за териториална отбрана, както и по-нататъшното развитие на система за гражданска съпротива ", се казва в обяснителната бележка към законопроекта. Документът предлага "да се одобри броят на въоръжените сили на Украйна в размер, който не надвишава 261 хиляди души, включително 215 хиляди военнослужещи".

Тази промяна, както е подчертано в обяснителната бележка, е необходима за постигане на целите на друг закон - за националната съпротива, който Радата одобри по-рано в петък. Той предвижда редица мерки в мирно време и в специален период за максимално участие на гражданите в осигуряване на военна сигурност, суверенитет и териториална цялост на държавата, „възпиране и отблъскване на агресията, както и нанасяне на неприемливи загуби на врага“. Този закон ще влезе в сила на 1 януари 2022 г.

източник
ТАСС
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка