/ВИДЕО/: При демонстрация пред Путин, ​​станаха известни характеристиките на новия руски изтребител

Pan.bg 20 юли 2021 | 17:47 views (3139) commentaries(0)
img
pan.bg

В мрежата се появи видео от демонстрацията на новия изтребител ​​на Сухой пред руския президент Владимир Путин. В кадрите попаднаха и данни с тактико-технически характеристики на машината - между другото, тя се нарича ЛТС (лек тактически самолет) - и график на нейните тестове.Съдейки по графика, в Жуковски е представен макет - макар и добре детайлизиран, с пълноценна кабина. Първият полет на ЛТС е планиран за 2023 г., а изграждането на няколко тестови образци за 2024-2025. Година по-късно разработчиците на машината очакват да получат положително заключение и да започнат производството на пилотна партида.

Както следва от представените характеристики, изтребителят ще може да развва скорост 1,8-2 маха и да носи 7800 килограма полезен товар. Обхватът на полета му е 3000 км, таванът е 16,5 км. ЛТС е построен с помощта на стелт технологии и е в състояние да използва съвременни авиационни оръжия, разположени във вътрешните отсеци.

Бордовото оборудване включва РЛС с АФАР, кръгово оптична и радиоелектронна разузнавателна система, станция за оптично насочване и вградени средства за РЕБ. Кабината е оборудвана с пето поколение контролно информационно поле.

Аналогично на Су-57, изкуственият интелект на новия изтребител ще ​​поема рутинни операции, освобождавайки пилота да изпълнява бойните задачи. Отворената архитектура на самолета позволява да бъде преобразуван в безпилотен или двуместен изтребител с минимални разходи.

Презентацията на ЛТС на МАКС-2021 е планирана за 18 часа.

Източник: rg.ru Снимка: cdnimg.rg.ru

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка