Украйна укрепи системата си за ПВО в северното направление

Pan.bg 18 сеп 2021 | 16:14 views (572) commentaries(0)
img
пан.бг

Украйна укрепи системата си за ПВО в северното направление


Това решение е взето в подготовка за стратегическите командно -щабни учения „Обединени усилия - 2021 г.“

Въоръжените сили на Украйна са засилили системата за противовъздушна отбрана в северната посока на страната в подготовка за стратегическите командно -щабни учения „Обединени усилия - 2021 г.“. Това съобщи в събота въздушното командване на Центъра на Въоръжените сили на Украйна (AFU).

„Като част от стратегическите командно -щабни учения„ Обединени усилия - 2021 г. “системата за противовъздушна отбрана в северна посока е укрепена“, се казва в съобщение, публикувано на страницата на командването във Facebook.

Отбелязва се също, че подразделенията на радиотехническите и зенитно-ракетните войски на въздушното командване на Центъра са се преместили на определени позиции, което „дава възможност за значително укрепване на системата за радарно разузнаване и прикритие от зенитни ракети“. В тази връзка командването се обърна към жителите на Черниговския регион на Украйна с молба „да не се намесват и да не разкриват маршрутите за предислокация на войските“, подчертавайки, че „всички дейности се извършват в рамките на ученията. "

Черниговският регион се намира в северната част на Украйна, граничи с Брянския регион на Русия, а в северозападната част - с Гомелския регион на Беларус.

Командно-щабните учения „Съвместни усилия“ ще се проведат от Украйна от 22 до 30 септември съвместно с 15 държави, 11 от които са членове на НАТО. В Украйна ще пристигнат представители на въоръжените сили на Великобритания, Грузия, Италия, Йордания, Канада, Латвия, Литва, Молдова, Германия, Полша, Словакия, Румъния, САЩ, Унгария и Швеция. Обученията ще се провеждат на всички военни полигони в Украйна, както и във водите на Черно и Азовско море. В тях ще участват до 12,5 хиляди души и повече от 600 единици оръжие и военна техника.

Както бе посочено по -рано в Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, ученията, наред с други неща, ще служат като „елемент за възпиране на агресора“. В навечерието на Съвета за национална сигурност и отбрана (РНБО) на Украйна взе решение за допускане на чуждестранни участници на военните учения „Обединени усилия - 2021 г.“.


© REUTERS / Глеб Гаранич, архив

източник
тасс
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка