Вашингтон в шок! Китайски дипломат заплашва САЩ с превантивен ядрен удар

Pan.bg 27 сеп 2021 | 07:47 views (1221) commentaries(0)
img
пан.бг
Западът отговаря на призива на китайския дипломат Пекин да бъде готов за превантивен ядрен удар срещу САЩБританското издание на Daily Mail публикува материал, който съдържа изявление на представител на китайския дипломатически корпус. Говорим за думите, изразени от бившия постоянен представител на Китайската народна република към ООН Ша Зуканг.


Китайският дипломат направи грубо изявление, в което призова официалния Пекин да бъде готов за най -жестоката реакция на новия военен съюз, създаден от САЩ. Говорим за наскоро създадената група AUKUS, която освен САЩ включва Австралия и Обединеното кралство. В същото време Вашингтон, Канбера и Лондон не крият факта, че този съюз се създава срещу Китай. Освен това взаимодействието във формата на алианс, както знаете, предполага изграждането на атомни подводници от американците за австралийския флот.

В Китай това се счита за фактическо нарушение на Договора за неразпространение на ядрено оръжие.

А бившият постоянен представител на Китай в ООН призова Пекин да бъде готов да нанесе превантивен ядрен удар срещу САЩ във връзка с разширяването на антикитайската военна инфраструктура в Тихоокеанския регион.

Според Ша Зуканг това може да се превърне в "единствения вариант за неутрализиране на заплахите за сигурността за КНР".

Ша Зуканг:

Страните, враждебни към нас, вече не се срамуват да демонстрират директно антикитайски намерения. Това е явна заплаха за нашите интереси и безопасността на нашите граждани.

В западната преса подобни думи на китайския дипломат се разглеждат като „заплаха от избухването на Третата световна война“. На Запад казват, че във връзка с подобни изявления на китайския дипломат е необходимо да се настоява за спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН.

Във Великобритания:

Китай открито заплашва с ядрено оръжие. Това не може да бъде оставено без отговор.

САЩ заявиха, че "е необходимо да се изясни официалната позиция на Пекин по този въпрос".


източник

topwar.ru
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка