Изпитанията на тежката МБР "Сармат" са отложени за два месеца - причината е неизвестна

Pan.bg 12 окт 2021 | 21:09 views (1023) commentaries(0)
img
pan.bg

Руската тежка МБР "Сармат" ще бъде тествана едва през ноември.

Въпреки факта, че изпитанията на руската тежка междуконтинентална балистична ракета „Сармат“ трябваше да се проведат през третото тримесечие на тази година, стана известно, че, без обяснение на причините, изпитанията са отложени за ноември. Според редица данни, това се дължи на някои проблеми с организацията на инфраструктурата, необходима за поставяне на ракетата на бойно дежурство. Има и други, много интересни обстоятелства.

Според изявленията, направени по-рано, планирано е да се извършат три тестови изстрелвания на тежката МБР "Сармат" за последващото въвеждане на ракетата на въоръжение в страната. Съобщава се обаче, че броят на изпитателните изстрели по неизвестни причини са намалени до два. Това може да показва факта, че са възникнали проблеми с тестовете или руските военни просто не са били готови за тестови изстрелвания на тежка МБР.

„През тази година ще бъдат извършени общо две тестови изстрелвания на МБР "Сармат", като първото от тях се планира да бъде извършено през ноември. През 2022 г. полетно-конструкторските изпитания ще бъдат продължени и плавно ще преминат в държавни тестове. Все още няма подробности, но първият полк с МБР „Сармат“ ще застъпи на бойно дежурство до края на следващата година. В рамките на полетно-конструкторските изпитания се планира през 2021 г. да се извършат два пуска на МБР "Сармат" (...), първия - през ноември, - ТАСС цитира източника. По-рано беше съобщено, че полетно-конструкторските изпитания на МБР "Сармат" трябваше да започнат през третото тримесечие на тази година и се планираше да се извършат три изстрелвания, а не две“, съобщава изданието «Военное обозрение».

Официални изявления по този въпрос от Министерството на отбраната на Русия засега няма. Съдейки по публично достъпни документи, подготовката на ракетата за изпитанията продължава от доста време.

Източник: avia.pro Снимка: avia.pro

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка