Китай е пръв на опашката за системата С-400 Триумф

Pan.bg 28 фев 2013 | 13:32 views (1578) commentaries(0)
img start.bg

С-400Във Федералната служба по военнотехническо сътрудничество на РФ отбелязват голям интерес на чужди държави към новата зенитна ракетна система (ЗРС) С-400 “Триумф”. Официални представители на ФСВТС на Русия не изключват, че първият чуждестранен купувач може да стане Китай.

По думите на заместник директора на ФСВТС Владимир Дзиркалн, родните ЗРС постоянно се радват на голямо търсене в чужбина. Говорейки на оръжейната изложба idex-2013 в ОАЕ той отбеляза, че наред със снабдяването на руската армия със системи “Триумф”, по всяка вероятност ще се обсъжда въпроса и за доставки на ЗРС за експорт, – съобщава „Военно-промышленный курьер”.

Дзиркалн подчерта, че С-400 е доста скъпа система и не всяка страна може да си позволи да си го достави. Не е изключено първият чуждестранен купувач да стане Китай, – добави заместник директорът на ФСТВС.

Зенитната ракетна система С-400 “Триумф” е предназначена за високоефективна защита на най-важните политически, административни, икономически и отбранителни обекти от ударите на авиацията, тактическите, оперативно-тактическите, стратегическите, крилатите, а също и от балистични ракети със средна далечина в условия на радиоелектронно и бойно противодействие.

Понастоящем комплексът “Триумф” постъпва във Въоръжените сили на РФ.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker