Започва производството на летяща кола

Pan.bg 01 юли 2010 | 20:22 views (2510) commentaries(0)
img Американска компания "Терафугия" започва производството на летящ автомобил, след като получи специално разрешение от органите, регулиращи авиацията, съобщиха в. "Дейли мейл" и "Дейли телеграф".
Проблемът беше в това, че производителите не успяха да изпълнят изискването за тегло под 600 кг.
Моделът "Терафугия Транзишън" се води като "лек спортен самолет", който е най-малкият по американската класификация.
Заради изискванията за безопасност на автомобилите обаче, той трябва да има и въздушни възглавници, подсилени зони и други характеристики, които го правят с 60 кг по-тежък. За разрешително за лек спортен самолет са необходими само 20 летателни часа обучение. То се взима много по-лесно от свидетелството за пилот на частен самолет.
image
"Терафугия Транзишън" има две места. По пътищата се движи със сгънати крила при нормална скорост. В самолет се трансформира само за 15 секунди, но трябва да има достатъчно място за излитане - летище или голямо парче частен терен с дължина към 600 м.
Производителят на автомобила - американската компания "Терафугия" - твърди, че летящият автомобил се поддържа лесно. Той работи с обикновен безоловен бензин и може да влезе в домашен гараж. Крилата се сгъват автоматично, а двигателят е един и същи за пътешествие по суша и във въздуха.
Във въздуха автомобилът може да развива 160 км/ч. "Терафугия" изтъква, че едно от основните предимства на летящия автомобил е неговата безопасност.
Ако времето е лошо, собственикът му може да се прибере по пътищата, а не да чака добри условия за летене. Компанията производител вече има 70 поръчки въпреки цената от 200 000 щатски долара. За автомобил тя е висока, но за самолет е много приемлива, отбелязва БТА.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker